Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Ο ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ

Τις ιστορικές διαστάσεις του Ολοκαυτώματος αμφισβήτησε για πολλοστή φορά ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νιγηρία, αρνούμενος ωστόσο ότι είναι αντισημίτης. «Η Δύση προέβαλε έναν ισχυρισμό [για το Ολοκαύτωμα] και καλεί όλο τον κόσμο να τον αποδεχτεί διαφορετικά θα πάει στη φυλακή» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος μιλώντας στη σύνοδο των «Αναπτυσσόμενων Οκτώ», μίας ομάδας χωρών με μουσουλμανικό κυρίως πληθυσμό...

«Η Δύση επιτρέπει στον καθένα να αμφισβητεί τους προφήτες, ακόμη και το Θεό, όχι όμως και να θέτει ένα απλό ερώτημα και να ανοίγει το μαύρο κουτί ενός ιστορικού γεγονότος» ανέφερε.

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή στο παρελθόν επειδή ζήτησε την εξάλειψη του Ισραήλ από τη Μέση Ανατολή και τη μετακίνησή του στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική.

Επίσης, είχε χαρακτηρίσει «παραμύθι» το Ολοκαύτωμα των έξι εκατομμυρίων εβραίων από το ναζιστικό καθεστώς.

Στην ομιλία του στη Νιγηρία ισχυρίστηκε ότι το Ολοκαύτωμα είναι μια δικαιολογία για το Ισραήλ και τη Δύση προκειμένου να πάρουν εδάφη από τους Παλαιστίνιους και να τα παραχωρήσουν στο Ισραήλ.

Η Τεχεράνη δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και ζητά να διεξαχθεί δημοψήφισμα -στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, και οι εβραίοι- για να καθοριστεί η μελλοντική ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.

«Εμείς είμαστε υπέρ της διπλωματικής διευθέτησης μέσω δημοψηφίσματος, αλλά αυτοί [η Δύση] λένε ότι ο Αχμαντινετζάντ θέλει να σκοτώσει ανθρώπους και είναι αντισημίτης. Αυτό είναι λάθος.

»Αγαπώ όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους εβραίους. Αυτοί που αντιπαθώ είναι οι σιωνιστές που αποτελούν κόμμα και χρησιμοποίησαν το Ολοκαύτωμα ως δικαιολογία για να ιδρύσουν το παράνομο κράτος του Ισραήλ» κατέληξε ο Ιρανός πρόεδρος. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com