Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ FAMELAB

Ένας 32χρονος Θεσσαλονικιός που εργάζεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, είναι ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού FameLab, που έχει στόχο να ενθαρρύνει νέους επιστήμονες και να τους εμπνεύσει να μεταδώσουν το όραμα τους για την επιστήμη και τεχνολογία του 21ο αιώνα...

Ο Βασίλης Γρηγοριάδης διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 12 νικητές εθνικών διοργανώσεων FameLab από τη Βρετανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Αυστρία, το Ισραήλ, τη Σερβία, την Αίγυπτο, το Χόνγκ Κόνγκ, το Μαρόκο, την Πορτογαλία και τη Λιβύη και τελικά κέρδισε την πρώτη θέση με μια εκπληκτική παρουσιάση που είχε θέμα την έκρηξη των Σούπερ Νόβα.

Ο νικητής έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Southampton Solent University και κατέχει μεταπτυχιακό σε τηλεπικοινωνιακά συστήματα και επεξεργασία ψηφιακού σήματος από το πανεπιστήμιο του Bristol.

Εργάζεται ως network engineer σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Είναι μέλος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης και της Action Aid.

Το διαγωνισμό διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο, για την προσέλκυση νέων ανθρώπων που έχουν πάθος την επιστήμη και την τεχνολογία, αλλά και το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους.

Τα κριτήρια που πρέπει να συγκεντρώνουν οι παρουσιάσεις των υποψηφίων είναι: περιεχόμενο, σαφήνεια και χαρισματικότητα. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε ενήλικες άνω των 18 ετών και απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι κάτοικοι Ελλάδας και σπουδάζουν ή εργάζονται στον τομέα της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανολογίας, μαθηματικών, ή ιατρικής – καθηγητές θετικών επιστημών, προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, επιστήμονες, ή ερευνητές. Οι διαγωνιζόμενοι έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά για να εντυπωσιάσουν τους κριτές με ένα θέμα διασκεδαστικό, πρωτότυπο και επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Το FameLab ξεκίνησε το 2005 στη Βρετανία και από τότε εξαπλώθηκε και διοργανώνεται σε μια σειρά εθνικών διαγωνισμών σε διάφορες χώρες. Από το 2007 έως το 2009 πραγματοποιείται σε εννιά χώρες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (το 2010 σε 12 χώρες) και τα τελευταία τρία χρόνια οι νικητές κάθε εθνικού διαγωνισμού ταξιδεύουν στο Cheltenham Science Festival προκειμένου να διεκδικήσουν την πρωτιά της διεθνούς διοργάνωσης. Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com