ΡΩΣΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ρωσική μαφία των «Ταρό» συγκρούεται στην Ελλάδα με την εγκληματική οργάνωση του «Μικρού Γιαπωνέζου» και του... «παππού Χασάν»! Σειρά εντυπωσιακών στοιχείων για έναν νέο κύκλο αίματος- ύστερα από 10χρόνια- της ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα συγκεντρώνεται τις τελευταίες ημέρες από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη...
Οπως διαπιστώνεται τώρα, ο 46χρονος «ομογενής από την Αμπχαζία» σύμφωνα με τα στοιχεία ταυτότητάς του, ο οποίος δολοφονήθηκε στις αρχές Μαΐου στη Βούλα, ήταν μέλος της ρωσικής φαμίλιας του Τάριελ Ονιάνι ή «Ταρό». Η δολοφονία αυτή σχετίζεται με σειρά άλλων εγκληματικών ενεργειών στη Μόσχα, στη Μασσαλία και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, και αφορούν τη βεντέτα ανάμεσα σε δύο ρωσικές «φαμίλιες». Μάλιστα οι διωκτικές αρχές της Ρωσίας ενημέρωσαν τις ελληνικές υπηρεσίες ότι πιθανόν και άλλοι θάνατοι στην Ελλάδα οφείλονται σε αυτόν τον πόλεμο μεταξύ των ρωσικών εγκληματικών οργανώσεων που εκτυλίσσεται σε όλη την Ευρώπη.
Ο 46χρονος δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 10 Μαΐου 2010 στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 20 στη Βούλα. Εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα και μόλις τον είδαν να βγαίνει από την πολυκατοικία τον πυροβόλησαν τρεις φορές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εμφανιζόταν με το όνομα «Μαλφάτζ Καλπακίδης» με καταγωγή από την Αμπχαζία, διέμενε στη Μόσχα και ερχόταν, την τελευταία διετία, κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, μαζί με μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της. Η γυναίκα μίλησε για έναν φιλήσυχο άνθρωπο, του οποίου όμως αγνοούσε την «επαγγελματική» δραστηριότητα. «Βαρόνος»
Σύμφωνα όμως με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ο 46χρονος ήταν ο ρώσος «βαρόνος» του εγκλήματος, όπως χαρακτηρίστηκε από τις ρωσικές αρχές, Μαλχάζ Κιτία που ήταν γνωστός και ως «Μαχόνια». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξένων υπηρεσιών η δολοφονία του εντάσσεται στον πόλεμο μεταξύ δύο εγκληματικών οργανώσεων που είχαν δημιουργήσει οι ρώσοι μαφιόζοι: Ταριέλ Οριάνι ή «Ταρό» από τη μία πλευρά και από την άλλη ο Ασλάν Ουσογιάν (γνωστός ως «παππούς Χασάν») μαζί με τον Γιαβονσλάβ Ιβάνκοφ (γνωστός ως «μικρός Γιαπωνέζος», ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μόσχα το 2009.
Ο Ταριέλ Οριάνι, πρωτοπαλίκαρο του οποίου φέρεται ότι ήταν το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Βούλα, καταγόταν από τη Γεωργία. Τη δεκαετία του 1990 πήγε στο Παρίσι και ακολούθως στην Ισπανία όπου απέκτησε μεγάλο αριθμό μετοχών σε ιδιωτική αεροπορική εταιρεία αλλά και σε κατασκευαστική επιχείρηση. Κατηγορήθηκε από τις ισπανικές αρχές παράνομες εγκληματικές δραστηριότητες και ξέπλυμα χρήματος, και το όνομά του μπήκε στη λίστα των πλέον καταζητουμένων κακοποιών της Ιντερπόλ. Το 2005 επέστρεψε στη Μόσχα όπου ξεκίνησε η σύγκρουσή του με τους άλλους ρώσους μαφιόζους Ιβάνκοφ και Ουσογιάν.
Το 2008 ο Οριάνι κάλεσε σε συγκέντρωση στο γιοτ του πολλά από τα στελέχη της αντίπαλης οργάνωσης, προκειμένου να σταματήσει ο «εμφύλιος» της ρωσικής μαφίας. Η ρωσική αστυνομία όμως πληροφορήθηκε τη συνάντηση και δυνάμεις της πραγματοποίησαν έφοδο και συνέλαβαν μεγάλο αριθμό ρώσων κακοποιών, ανάμεσα σε αυτούς και ο Ονιάνι.
Την έναρξη της νέας φάσης του πολέμου της ρωσικής μαφίας σηματοδότησε η δολοφονία, στις 29 Ιουλίου 2009, του Γιαβονσλάβ Ιβάνκοφ που πυροβολήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές κατά την έξοδό του από καφετέρια στη Μόσχα. Ο στενός συνεργάτης του Ιβάνκοφ, Ασλάν Ουσογιάν φέρεται σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές να έδωσε εντολή να δολοφονηθούν, όπου και αν βρίσκονται, οι συνεργάτες του Τονιάνι που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για τον φόνο του Ιβάνκοφ.
Από εκείνη την ημέρα άρχισε η καταδίωξη θανάτου σε όλη την Ευρώπη. Στις 18 Μαρτίου δολοφονήθηκε στη Μασσαλία ο Βλαντίμιρ Ντανασίγια που θεωρείται ένας από τους «Ταρό». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας του στη Νίκαια. Στις 10 Μαΐου έγινε και η δολοφονία στη Βούλα του δεύτερου «Ταρό» του Μαλχάζ Κιτία. Στη Θεσσαλονίκη
Ωστόσο η υπόθεση του πολέμου της ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα δεν σταμάτησε εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από ελληνικές και ρωσικές αρχές, η φαμίλια του «παππού Χασάν» είχε τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, με εκπρόσωπο έναν 36χρονο επιχειρηματία από τη Ρωσία ο οποίος είχε στη συμπρωτεύουσα πρατήρια καυσίμων και φορτηγά αυτοκίνητα.
Αξιωματικοί από Ρωσία, Γαλλία και Ισπανία πληροφόρησαν τους έλληνες συναδέλφους τους ότι ο 36χρονος είχε συνεχείς επαφές με τους δράστες της δολοφονίας του Ντανασίγια στη Μασσαλία και θεωρείτο βασικός ύποπτος για την οργάνωση της δολοφονίας του 46χρονουΚιτία στη Βούλα. Και ενώ οι έρευνες των ελλήνων αξιωματικών ήταν σε εξέλιξη, ο 36χρονος από τη Θεσσαλονίκη πέθανε ξαφνικά στις 25 Μαΐου από «θρόμβωση στην καρδιά», όπως ανέφερε το ιατροδικαστικό πόρισμα. Ωστόσο από έλληνες και ξένους αξιωματικούς ερευνάται το ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια στο πλαίσιο του πολέμου της ρωσικής μαφίας. Πηγή: http://www.tovima.gr