Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΛΗΣΤΕΙΕΣ - ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Ανενόχλητοι συνεχίζουν τη δράση τους οι ιερόσυλοι που χτυπούν ναούς σε όλη τη χώρα. Μέσα σε λίγες ώρες, μια εκκλησία στην Δράμα και δύο στο Καρπενήσι λεηλατήθηκαν από αγνώστους που εισέβαλαν σε αυτές...

• Στον Ξηροπόταμο Δράμας, άγνωστοι μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου και διέρρηξαν το παγκάρι από το οποίο έκλεψαν κέρματα μικρής αξίας. Φαίνεται, όμως, ότι οργίστηκαν επειδή δεν βρήκαν όσα περίμεναν και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του ναού! Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, οι φθορές περιορίστηκαν σημαντικά.

• Στο Καρπενήσι, διαρρήκτες «χτύπησαν» την εκκλησίας της Παναγίας και διέρρηξαν τα δύο παγκάρια από τα οποία άρπαξαν όσα χρήματα περιείχαν. Στη συνέχεια, παραβίασαν μια πόρτα που οδηγεί στο εφαπτόμενο παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου επίσης άνοιξαν και τα δύο παγκάρια σπάζοντας το ξύλινο καπάκι. Πήραν περί τα 200 ευρώ και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο της εκκλησίας, όπου βρίσκεται το γραφείο του ιερέα. Έσπασαν την πόρτα, έψαξαν τα συρτάρια αλλά δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν και έφυγαν, αφού πρώτα ερεύνησαν εξονυχιστικά και το ιερό!

- Οι πέντε νεαροί που έκαναν βόλτες με δανεικό αυτοκίνητο στο Πλατύ Ημαθίας, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον δελεαστικό πειρασμό μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας των ΕΛ.ΤΑ. που ο ταχυδρόμος οδηγός της είχε αφήσει για λίγα λεπτά αφύλαχτη για να παραδώσει επιστολές και συντάξεις!

Ένας από αυτούς πλησίασε, άνοιξε την μπαγκαζιέρα και άρπαξε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε το ποσό των 1.100 ευρώ για την αποπληρωμή των συντάξεων! Αμέσως μετά, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου τον περίμεναν οι φίλοι του και έφυγαν… Όμως, για κακή τους τύχη, εκείνη τη στιγμή έφτανε ο διανομέας που συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ανακαλύψουν στην Αλεξάνδρεια τον 36χρονο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος αποκάλυψε ότι το είχε δανείσει σε έναν 19χρονο γνωστό του. Ο νεαρός οδηγός συνελήφθη και οι άλλοι τέσσερις επιβάτες αναζητούνται. Όμως, συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του οχήματος για υπόθαλψη του δράστη!

- Ως τώρα, είχαμε συνηθίσει οι περιπτώσεις ζωοκλοπής σε όλη σχεδόν τη χώρα να αφορούν σε κλοπές κοπαδιών από πρόβατα ή κατσίκια. Στην Καρδίτσα, όμως, οι ζωοκλέφτες αποφάσισαν να… επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους κλέβοντας ακόμη και… γαϊδούρια!

Η ασυνήθιστη κλοπή έγινε μέσα από περιφραγμένο υπαίθριο χώρο ιδιοκτησίας ενός 45χρονου κτηνοτρόφου στην περιοχή Πτελοπούλα της Καρδίτσας, όπου εισέβαλαν οι άγνωστοι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Το επόμενο πρωί, ο ιδιοκτήτης της φάρμας ανακάλυψε ότι είχαν κάνει… φτερά οκτώ γαϊδούρια και δύο άλογα!

Ο κτηνοτρόφος ειδοποίησε το τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, άνδρες του οποίου ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τους κλέφτες των ζώων που η συνολική εμπορική αξία τους φτάνει εκτιμάται στο ποσό των 15.000 ευρώ σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς.

- Κάτοικοι στο χωριό Ροδιά Ηρακείου κυνήγησαν και έπιασαν απατεώνισσα, που εξαπάτησε 83χρονη. Μια 42χρονη πλησίασε τη γιαγιά και της είπε ότι κέρδισε σε διαγωνισμό ένα ψυγείο και 500 ευρώ, αλλά για να τα παραλάβει θα έπρεπε να παραδώσει 100 ευρώ. Όταν η γυναίκα έβγαλε το πορτοφόλι της η απατεώνισσα της βούτηξε 300 ευρώ και άρχισε να τρέχει. Την κυνήγησαν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι την κράτησαν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

- Δύσκολες στιγμές έζησαν δύο γυναίκες, οι οποίες έπεσαν θύματα ληστείας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι που βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια.

Δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν, χθες το απόγευμα, στην οικία των δύο γυναικών επί της οδού Αρτέμιδος, στην Εκάλη. Στη συνέχεια, με την απειλή μαχαιριού, τις φίμωσαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1.200 ευρώ.

Οι γυναίκες σε κατάσταση σοκ κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των ληστών.

- Βρέθηκε αντιμέτωπη με τη... μασέλα του αδίσταχτου ληστή που είχε στόχο τα είκοσι ευρώ. Η κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε η μητέρα της μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι της στον Κολωνό.

«Μου χτύπησε το κουδούνι και τότε την έσπρωξε και την στρίμωξε στο ασανσέρ αλλά η μητέρα μου αντιστάθηκε και τότε εκείνος την δάγκωσε και της πήρε το πορτοφόλι».

Η 70χρονη γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της. Το πορτοφόλι που κρατούσε στα χέρια έκανε τον ληστή να την ακολουθήσει, ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία να της επιτεθεί.

«Ερχόταν από πίσω μάλλον, κρατούσε το πορτοφόλι στο χέρι… προσπάθησε να αντιδράσει».

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας άκουσαν τις απεγνωσμένες φωνές της ηλικιωμένης που καλούσε σε βοήθεια και κατέβηκαν στην είσοδο. Ο αδίσταχτος κακοποιός όμως είχε προλάβει να διαφύγει ενώ πάνω στη βιασύνη του έσπασε το πόμολο της εξώπορτας.

«Ξήλωσε και το χερούλι της πόρτας και έφυγε. Κατέβηκαν κάτω οι γείτονες και είδαν τη μητέρα μου στα αίματα…την πήγανε στο νοσοκομείο».

Με τραύμα από δάγκωμα στο αριστερό της χέρι η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το σίγουρο πάντως είναι ότι την επόμενη φορά που θα βγει για ψώνια θα είναι πιο προσεχτική…

- Ένας 31χρονος αλβανός συνελήφθη για ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ με λεία 3000 ευρώ. Πολίτες είδαν τους υπαλλήλους με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Μέχρι να φτάσει η ομάδα Δίας τον κυνήγησαν στο χώρο λαϊκής αγοράς που γινόταν κοντά μέχρι που ο ληστής σκόνταψε σε ένα πάγκο με φράουλες που βοήθησαν στη σύλληψη του από την ομάδα Δίας.

- Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στα γραφεία μεταφορικής εταιρείας, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στα γραφεία και με την απειλή όπλου πήραν τα λεφτά της ταμειακής μηχανής κι εξαφανίστηκαν.

Στον τόπο της ληστείας κατέφθασε μεγάλη αστυνομική δύναμη, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

- Άνδρες της αστυνομίας στις Σέρρες συνέλαβαν δύο 17χρονους και έναν 15χρονο, οι οποίοι έκαναν συνολικές αναλήψεις από Α.Τ.Μ. 700 ευρώ, με κάρτα την οποία είχαν κλέψει.

Πιο συγκεκριμένα, την κλοπή της κάρτας από το σπίτι της ιδιοκτήτριας την έκανε ο 15χρονος, ο οποίος στην συνέχεια ζήτησε την βοήθεια των δύο 17χρονων για να κάνει αναλήψεις.

Τα χρήματα αλλά και η κάρτα, που βρέθηκαν στην κατοχή των παιδιών, οι άνδρες της αστυνομίας τα παρέδωσαν στην γυναίκα.

Οι ανήλικοι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.

- Τον χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι, ενώ προχωρούσε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Πρόκειται για αγνώστους που επιτέθηκαν χθες, στις 21:45, σε πεζό ο οποίος βρισκόταν επί της οδού Απόλλωνος 20 στη Αθήνα, κι επιχείρησαν -ανεπιτυχώς- να τον ληστέψουν.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα ληστείας, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

- Η οικιακή βοηθός κρατούσε ξεσκονόπανο στο ένα χέρι, αλλά με το άλλο «ελάφρωνε» τις κυρίες της «καθαρίζοντας» και τα κοσμήματά τους. Σε πρώτης τάξης κλέφτρα είχε εξελιχθεί μια οικιακή βοηθός στη Θεσσαλονίκη, που άρπαξε πολύτιμα χρυσαφικά από τα σπίτια στα οποία πήγαινε -υποτίθεται- για να εργαστεί, η συνολική αξία των οποίων φτάνει, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα 100.000 ευρώ! Για μήνες μπαινόβγαινε σε σπίτια στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης μια 50χρονη Γεωργιανή, διάστημα κατά το οποίο κατά περίεργο τρόπο είχαν αρχίσει να κάνουν... φτερά τα κοσμήματα των γυναικών που την προσλάμβαναν για να βάζει τάξη στα σπίτια τους.

Στην αρχή, κανένα από τα θύματα δεν διαπίστωνε κάτι περίεργο. Οσο περνούσε ο καιρός όμως και επιλεγμένα κοσμήματα ξαφνικά εξαφανίζονταν από το σπίτι, άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στα αφτιά των γυναικών. Οι υποψίες άρχισαν να πέφτουν στην οικιακή βοηθό, αλλά χωρίς στοιχεία μόνο σενάρια μπορούσαν να γίνουν για τα χαμένα χρυσαφικά. Οταν ένα από τα θύματα έκανε την πρόσθεση της αξίας των χρυσαφικών που έλειπαν, διαπίστωσε ότι μέσα σε δύο μήνες είχε χάσει κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ! Και δεν ήταν μόνο τα κοσμήματα. Κάθε φορά που η 50χρονη πήγαινε να σκουπίσει, έλειπαν και χρήματα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η γυναίκα είχε ξαφρίσει και 2.000 ευρώ!

Το επόμενο βήμα της 59χρονης που μέρα με τη μέρα γινόταν... φτωχότερη σε κοσμήματα ήταν να πάει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και να πει τον πόνο της. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έπιασαν αμέσως δουλειά και μια και οι υποψίες έπεφταν στην οικιακή βοηθό, αποφάσισαν να ξεκινήσουν από αυτήν την έρευνά τους. Με «δόλωμα» μερικά χρυσαφικά και μερικά προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί περίμεναν να δουν αν θα «τσιμπήσει» η αλλοδαπή. Μόλις σχόλασε από το σπίτι που καθάριζε τέθηκε υπό παρακολούθηση και μετά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκαν πάνω της τα κλεμμένα.

Στο τμήμα Ασφαλείας Ανάληψης πήγαν και δύο ακόμη γυναίκες, οι οποίες είχαν προσλάβει την ίδια οικιακή βοηθό, η οποία τους είχε συστηθεί με άλλο όνομα και όπως κατήγγειλαν, τους είχε αρπάξει κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ από τη μία και 40.000 ευρώ από την άλλη, σε διάστημα τεσσάρων χρόνων.

Εναντίον της 50χρονης σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

- Χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ένας 43χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατόρθωσε να αφαιρέσει από έναν ηλικιωμένο άνδρα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε τον συνωστισμό, κατά την επιβίβαση και ταυτόχρονη αποβίβαση ατόμων σε αστικό λεωφορείο.

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει τα ακόλουθα:

ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΛΟΠΩΝ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΩΝ

• Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κλπ.
• Μη βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.
• Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
• Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
• Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΡΠΑΓΩΝ ΤΣΑΝΤΩΝ

• Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
• Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντα κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
• Να έχετε πάντοτε τεταμένη την προσοχή σας και ιδίως, όταν αντιλαμβάνεσθε ότι προσεγγίζουν προς το μέρος σας δίκυκλα.
• Όταν οδηγείτε, μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
• Μη διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί, για να σας πάρει την τσάντα.
• Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα σας, αφήστε τη, σκεπτόμενοι ότι η σωματική σας ακεραιότητα και η υγεία σας προέχουν.
• Σε περίπτωση που σας αφαιρέσουν την τσάντα, καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία και προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com