Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ημέρα κρίσιμων εξελίξεων για την Ελλάδα η Κυριακή, καθώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα αποφασίσουν για το ύψος της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν για την οικονομική στήριξη.

«Η συμφωνία δεν έχει ακόμα υπογραφεί, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έως την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση προσπαθούσε να διασώσει ένα ποσοστό του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στο Δημόσιο, κάτι που δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, ενώ όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα άδειας πιθανότατα ενσωματωθούν στο μισθό.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του «συμβολαίου», ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να οριστικοποιήσει τα ποσά που θα διατεθούν στην Ελλάδα και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης.

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που έχει προγραμματισθεί για τις 19:00 (ώρα Ελλαδας). Το τελικό σχέδιο στήριξης ενδεχομένως χρειαστεί επικύρωση σε επίπεδο Κορυφής και σε αυτήν την περίπτωση προγραμματίζεται Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (7 ή 8 Μαΐου) ή στις αρχές της μεθεπόμενης (10 Μαΐου).

Τη Δευτέρα, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για την τελική συμφωνία, ενώ στη συνέχεια υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνεδριάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σχετικά, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή δεν έχει νόημα, εφόσον γίνει μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης. «Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρόκειται για σύσκεψη που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό και για να εκληφθεί ως συναίνεση στο εξωτερικό».

Τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία θα έλθουν με τη μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή, πιθανότατα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Τα κόμματα της Αριστεράς αναμένεται να το καταψηφίσουν, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η στάση που θα τηρήσει η ΝΔ. Πηγή: http://www.in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com