Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Πένθος επικρατεί στην Πολωνία, καθώς και σε Ρωσία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Ουκρανία για τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού ζεύγους και άλλων αξιωματούχων της πολωνικής κυβέρνησης. Δύο λεπτά σιγής τηρήθηκαν στην μνήμη του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι και των υπόλοιπων θυμάτων...

Το φέρετρο με τη σορό του πολωνού προέδρου αφού παρέμεινε για λίγο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σμολένσκ, κοντά στο οποίο το προεδρικό αεροσκάφος συνετρίβη χθες Σάββατο, μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος στη Βαρσοβία .

Η οικογένεια του πολωνού προέδρου, η κόρη του και ο δίδυμος αδελφός του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο ασκών χρέη προέδρου Μπρονισλάβ Κομορόβσκι, ο πρωθυπουργός Ντόναλτ Τασκ καθώς και άλλοι αξιωματούχοι υποδέχθηκαν το φέρετρο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πολωνικής πρωτεύουσας.

Μετά από μία σύντομη τελετή στο αεροδρόμιο, το φέρετρο αναμένεται να οδηγηθεί με στρατιωτική συνοδεία στο προεδρικό μέγαρο όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Νωρίτερα η πολωνική τηλεόραση έδειξε εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας, όπου οι ήχοι των σειρήνων σήμαιναν την έναρξη της σιγής.

Στο κοινοβούλιο, τα μέλη της κυβέρνησης, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές κρατούσαν αναμμένα κεριά.

Πλήθος ανθρώπων τήρησε τα δύο λεπτά σιγής έξω από το προεδρικό μέγαρο στο ιστορικό κέντρο της Βαρσοβίας, μπροστά σε μία θάλασσα από κεριά και λουλούδια τα οποία είχαν τοποθετηθεί εκεί από χθες Σάββατο.

Στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, οι πεζοί σταμάτησαν να περπατούν, τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και οι επιβάτες τους βγήκαν έξω από αυτά για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

Δύο λεπτά σιγής τηρήθηκαν στη μία το μεσημέρι και στην Ουγγαρία, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπάιναϊ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Λάζλο Σόλιομ υπέβαλλε προσωπικά τα συλλυπητήρια του ενώπιον του πρεσβευτή της Πολωνίας στην Βουδαπέστη.

Στην Λιθουανία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από αύριο Δευτέρα στη μνήμη του πολωνού προέδρου. "Για τρεις ημέρες θα θρηνήσουμε μαζί με το πολωνικό έθνος, που είναι θύμα μιας τεράστιας τραγωδίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας Αντριους Κουμπίλιους.

Ημέρα εθνικού πένθους ανακηρύχθηκε η Δευτέρα και για την Ουκρανία από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην πολωνική πρεσβεία στο Κίεβο.

Επίσης σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Σμολένσκ στη δυτική Ρωσία προκειμένου να αποτίσει έναν τελευταίο φόρο τιμής στον πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πολωνός πρέσβης στη Ρωσία Γιέρζι Μπαχρ, εναπόθεσαν στο φέρετρο κόκκινα τριαντάφυλλα, ενώ η στρατιωτική μπάντα έπαιξε το ρωσικό και τον πολωνικό εθνικό ύμνο. Στη συνέχεια το φέρετρο τοποθετήθηκε σε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο παρουσία των ρωσικών και πολωνικών αγημάτων τα οποία απέτισαν φόρο τιμής στον πρόεδρο Κατσίνσκι. Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com