Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΥΟ ΟΡΦΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δύο δεκάχρονα αδελφάκια, δίδυμα, με αίμα και όνομα ελληνικό, από το Κονγκό, βιώνουν το δράμα της ζωής τους, αφού πριν από επτάμισι χρόνια έχασαν τον Έλληνα πατέρα τους, τον αείμνηστο Στυλιανό Σπορίδη και τώρα είναι ζήτημα εβδομάδων να χάσουν και την Κονγκολέζα μητέρα τους, η οποία πάσχει από καρκίνο...

Η επιδείνωση της υγείας της έχει προχωρήσει πολύ και ήδη δεν μπορεί να φροντίσει τα δύο δεκάχρονα παιδάκια της, όπως μάλιστα βεβαιώνει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιος, προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, ζητώντας του να ανοίξει την καρδιά του και την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου και να τους παράσχει αγάπη και προστασία.

Έγραψε ανάμεσα στα άλλα ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος πως, «ο πατέρας τους Στυλιανός Σπορίδης, ελληνικής υπηκοότητας, απεβίωσε την 23ην Ιουνίου 2002. Και η μητέρα τους Florence Nkay Moseka υποφέρει από ανίατη ασθένεια (καρκίνο) και δεν μπορεί πλέον να ασχολείται με τα παιδιά της».

Ο ομογενής θείος των δίδυμων και εμπερίστατων ορφανών παιδιών, ο κ. Ιωάννης Σπορίδης, αδελφός του πατέρα τους, είναι συνταξιούχος και ήδη προχωρημένης ηλικίας, με περιορισμένη όραση και ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τον νόμο θεωρείται «τυφλός», διαμένει στη Φιλαδέλφεια, χτύπησε την πόρτα της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου και της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την παράκληση να έλθουν στην Ακαδημία τα ορφανά παιδάκια κι ο ίδιος θα συνέβαλλε όσο μπορούσε και όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του, πλην όμως έπειτα από παρέλευση μηνών, τις παραμονές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου 2009, έλαβε την τελική αρνητική απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Τελικά τα παιδάκια καταλήγουν στη κιβωτό της αγάπης του πατέρα Αντώνιου στον Κωλονό.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com