Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “ΝΑΥΑΓΙΟ”

Ομάδα ειδικών του Πολυτεχνείου, με επικεφαλής τον καθηγητή Μίμη Κουρή, αναμένεται να επισκεφθεί τη Ζάκυνθο μετά τις γιορτές της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, προκειμένου να εξετάσει τρόπους συντήρησης του ναυαγισμένου πλοίου, στην ομώνυμη παραλία (Ναυάγιο)...

Σύμφωνα με όσα ανέφερε με δηλώσεις του στην «Ημέρα» ο Δήμαρχος Ελατίων, Νίκος Θεοδόσης, πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ανταπόκριση από τους φορείς που έχει απευθυνθεί η Δημοτική Αρχή, με σκοπό να διατηρηθεί το πλοίο, που με την παρουσία του στην συγκεκριμένη παραλία, έδωσε ένας εντελώς διαφορετικό τοπίο, που ως σήμερα έχει γνωρίσει παγκόσμια προβολή.

«Στόχος μας είναι να βρεθεί τρόπος συντήρησης του ναυαγισμένου πλοίου. Φοβόμαστε, πως αν αυτό πάψει να υπάρχει, θα χαθεί το ενδιαφέρον όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά συνολικά για τη Ζάκυνθο, από μια μεγάλη μερίδα τουριστικών εταιριών», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Τόνισε, ότι με εντολή του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, θα εκπονηθεί μελέτη, συντήρησης του σκουριασμένου σκαριού και ο Δήμος περιμένει την άφιξη της ομάδας που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη εργασία. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι το αίτημα του Δήμου Ελατίων, είχε συζητηθεί και στην ΤΕΔΚ, όταν ζητήθηκε η συνδρομή όλων των τοπικών φορέων γι’ αυτό το σκοπό, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα, να έχει υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Θεοδόσης, μετά το Πάσχα στο Δήμο αναμένεται και την άφιξη ειδικών σε θέματα κατασκευής λιμνοδεξαμενων, που θα εξετάσουν τη γύρω περιοχή για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα «ανοίξει» χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του αρμόδιου Υπουργείου και στόχος που τίθεται από πλευράς Δημοτικής Αρχής, είναι η σύνταξη κατ’ αρχήν μελέτης.

«Εμείς θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και αν μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα τέτοιο έργο στην περιοχή μας. Χρειάζεται βεβαίως βοήθεια, γι’ αυτό σε πρώτη φάση θα επισκεφθούμε διάφορες περιοχές, με σκοπό να αναζητηθεί η καταλληλότερη», είπε.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξομοίωσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Αγίου Νικολάου Βολιμών, που θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Το έργο δείχνει να έχει «κολλήσει» και ερωτηματικό αποτελεί αν τα 5 εκατ. ευρώ που δεσμεύτηκε ότι θα δώσει για το συγκεκριμένο σκοπό η προηγούμενη Κυβέρνηση θα αποδοθούν, με δεδομένες τις σημερινές συνθήκες.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com