Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ»

«Δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ από τους Γερμανούς φορολογουμένους», επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων-σοκ από την ελληνική κυβέρνηση. Ενόψει της αυριανής συνάντησής του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός, στο υπουργικό συμβούλιο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη αξιοπιστία της...

Στη συνέντευξή του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο ζήτημα των υψηλών επιτοκίων, επισήμανε :« η Ελλάδα πρέπει να δανείζετε σχεδόν με τα διπλάσια επιτόκια σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ε.Ε. Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση να δανείζετε με επιτόκια που δεν είναι απαγορευτικά υψηλά. Αλλιώς, θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας».

«Το ζήτημα εδώ δεν είναι ότι η Γερμανία ή η Ευρώπη τρέχουν να βοηθήσουν μια παράτολμη χώρα- βοηθώντας την Ελλάδα θα βοηθηθεί η ευρωπαϊκή οικονομία να ανακάμψει ταχύτερα. Το τίμημα της μη δράσης θα είναι υψηλότεροι φόροι, υψηλότερη ανεργία και πιο αργή οικονομική ανάκαμψη για όλη την Ευρώπη-όχι μόνο για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος μάλιστα στο ευρύτερο πλαίσιο των σημερινών προκλήσεων, o Γιώργος Παπανδρέου τόνισε:«Πρέπει να συνεργαστούμε για να ανταποκριθούμε στις σημερινές επείγουσες προκλήσεις-προκλήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον, τη σταθερότητα του ευρώ και την Ε.Ε.»

Νωρίτερα, κατά την εισαγωγική ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε τη στήριξη των πολιτών, ώστε η χώρα να μπορεί και πάλι να ορίσει την τύχη της. Πηγή: http://www.tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com