Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΣΤΗ ΑΠΟΡΘΗΤΗ -ΛΟΓΩ ΛΙΣΤΑΣ- ΡΩΜΗ


Με τον ίδιο τον Καβαλιέρε επικεφαλής, το κυβενών κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) διοργάνωσε το Σάββατο τη μεγάλη προεκλογική του συγκέντρωση στην ιταλική πρωτεύουσα εν όψει των περιφερειακών εκλογών της επόμενης Κυριακής...

Το κόμμα του Ιταλού πρωθυπουργού έχει αποκλειστεί από τη Ρώμη, καθώς οι λίστες των υποψηφίων δεν κατατέθηκαν εγκαίρως. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτηση του PdL να γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες οι λίστες, φιάσκο που είναι πιθανό να οδηγήσει σε ήττα του σε ολόκληρη την περιφέρεια του Λάτσιο.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι, με μορφή «συλλαλητηρίου» και το νέο σλόγκαν του Μπερλουσκόνι «η αγάπη νικά το μίσος», είχε στόχο την επίδειξη ισχύος και αντίθεσης εναντίον των «βρώμικων κόλπων» όσων επιβουλεύονται τον Καβαλιέρε, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δεν βγαίνουμε συχνά στους δρόμους, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο να αμυνθούμε από τις επιθέσεις της Αριστεράς και των δικαστών» φώναξε από το βήμα ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο απολογισμός της επόμενης ημέρας είναι ενδεικτικός για πολλά: Οι διοργανωτές, που είχαν φροντίσει να υπάρχουν πούλμαν για όποιον επιθυμούσε να μεταβεί στη Ρώμη από την υπόλοιπη χώρα για να παραστεί, υποστηρίζουν ότι οι συμμετέχοντες έφτασαν το ένα εκατομμύριο.

Η ιταλική αστυνομία όμως, που δίνει τα επίσημα στοιχεία, υπολόγισε τον αριθμό στις 150.000.

Το PdL δεν άφησε τις επισημάνσεις ασχολίαστες: Ακολουθώντας το παράδειγμα του Μπερλουσκόνι, ο οποίος κατηγορεί την «αριστεροκρατούμενη Δικαιοσύνη» (και) για τον αποκλεισμό από τη Ρώμη, ο εκπρόσωπος του κόμματος Μαουρίτσιο Γκασπάρι επισήμανε ότι «δεν είμαστε και τόσο ευγνώμονες στον αστυνομικό διευθυντή, που, προφανώς λόγω στρες ή μέθης, έδωσε ανακριβή στοιχεία σχετικά με τη συγκέντρωσή μας, υποβιβάζοντάς την».

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά όχι ο στρατηγικά σημαντικός σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, Τζιανφράνκο Φίνι, πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας ότι η θεσμική του θέση δεν του το επιτρέπει.

Μία σειρά κατηγοριών για σκάνδαλα σκιάζουν την εικόνα του Ιταλού πρωθυπουργού, η δημοτικότητα του οποίου πάντως βρίσκεται (αν και μειούμενη) στο 45%. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, απόπειρές του να κόψει ιταλικές εκπομπές που τον επέκριναν απασχόλησαν τα ΜΜΕτης Ιταλίας, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο δίκες, για δωροδοκία και φοροδιαφυγή. Πηγή: http://www.in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com