Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ

Αυξημένα αναμένεται ότι θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας, ενόψει της μαζικής μετακίνησης των εκδρομέων του Πάσχα. Ανά 20 με 30 χιλιόμετρα θα υπάρχουν τροχονόμοι, οι οποίοι θα δίνουν οδηγίες στους οδηγούς ενώ θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς...

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, όπως προβλέπει η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Μία λωρίδα στην Κορίνθου - Πατρών!

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τις ημέρες του Πάσχα τους οδηγούς που θα κινηθούν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών καθώς λόγω των έργων που γίνονται σε πολλά σημεία, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα. Αντίθετα στην Εθνική οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης λόγω του ανοίγματος των Τεμπών οι οδηγοί θα κινηθούν με καλύτερους ρυθμούς και θα συναντήσουν προβλήματα μόνο στην περιοχή της Υλίκης όπου για περίπου πέντε χιλιόμετρα θα γίνονται έργα με αποτέλεσμα να είναι μειωμένες οι λωρίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγουμένων ετών, η μεγαλύτερη κίνηση παρουσιάζεται κατά την έξοδο, τη Μεγάλη Πέμπτη, από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ (8.00- 23.00) και τη Μεγάλη Παρασκευή, από τα ξημερώματα ως το απόγευμα (5.00- 17.00) και κατά την επιστροφή, τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, από το πρωί ως τα μεσάνυκτα (10.00- 24.00). Προγραμματίζοντας κάποιος οδηγός το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των παραπάνω περιόδων αιχμής, μπορεί να κερδίσει αρκετό χρόνο και να αποφύγει την ταλαιπωρία.

Χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας παρέδωσε στην κυκλοφορία ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και Λεύκτρο- Σπάρτη. Πρόκειται για το τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αθήναιου ως το Λεύκτρο, μήκους περίπου 16 χλμ., συνολικού κόστους κατασκευής 110 εκατ. ευρώ. Ως το καλοκαίρι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα του Νότιου Ανισόπεδου Κόμβου Παράκαμψης ΤρίποληςΑθήναιου μήκους περίπου 16 χλμ., όπως και το τμήμα από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατολίσθηση στον δρόμο Τρίπολης Αρχαίας Ολυμπίας η κυκλοφορία έχει διακοπεί και το τμήμα του δρόμου που παρουσίασε πρόβλημα στα Λαγκάδια θα το επισκεφθούν ειδικοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να επιλεγεί η ενδεδειγμένη λύση επειδή τα γεωλογικά φαινόμενα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Εν τω μεταξύ, νέες κινητοποιήσεις εξήγγειλαν για το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι επιτροπές αγώνα των κατοίκων, γνωστοί από τη δράση τους κατά των διοδίων «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Έτσι τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξουν και πάλι τα διόδια για τους ταξιδιώτες του Πάσχα, ενώ καλούν όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδας, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι αρκετά οδικά έργα πραγματοποιούνται σε εννέα τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, σε τέσσερα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, σε δύο τμήματα της Εγνατίας Οδού, σε δύο τμήματα της Αθηνών-Ιωαννίνων, σε ένα τμήμα της Αντιρρίου-Ιωαννίνων και σε ένα σημείο της οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com