Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αρχιεπισκοπή, εν΄ όψει της έκτακτης ιεραρχίας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (26/03). Το απόγευμα της Πέμπτης (25/03) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αν και έγινε δέκτης πληροφοριών ότι θα υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στο φορολογικό, είχε συνάντηση με εκπροσώπους των πρεσβυγενών Πατριαρχείων και των αυτόνομων εκκλησιών της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινό μέτωπο...

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση φέρεται να εμμένει στην αρχική απόφασή της να φορολογήσει τα έσοδα των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων με συντελεστή 20%. Αυτό προκύπτει από την τελική διατύπωση της σχετικής διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/03) στη Βουλή.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη, σε δηλώσεις τους, άφηναν να εννοηθεί ότι το υπουργείο οικονομικών, εξετάζει «ορισμένες κατηγορίες δαπανών να εκπίπτουν από τον φόρο». Πάντως, δεν αποκλείεται μέχρι τη ψήφιση του νομοσχεδίου το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου να υπάρξουν και άλλες ρυθμίσεις. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση εξετάζει να μειώσει στο 0,5% τους συντελεστές σε δωρεές μετρητών (ήταν στο 10%) και ακινήτων (ήταν στο 5%) .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιερώνυμος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συμφωνήθηκε να υπάρχει ενιαία στάση σε αυτό το θέμα, καθώς οι εκκλησίες Κρήτης και Δωδεκανήσων υπάγονται στο Φανάρι.

Αντιδράσεις κατά των νέων φορολογικών μέτρων έχουν προκληθεί και στα Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας. Μάλιστα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος εκφράζει τον φόβο ότι μετά την φορολόγηση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, ίσως λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις και οι κυβερνήσεις του Ισραήλ, της Παλαιστίνης και της Ιορδανίας, όπου η Σιωνίτιδα εκκλησία διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Θερμή ιεραρχία

Πάντως εκρηκτική αναμένεται η ιεραρχία της Παρασκευής (26/03). Το κλίμα που θα επικρατήσει στην συνεδρίαση, έχει συνδεθεί με έντονο παρασκήνιο και την πληροφορία ότι θα αμφισβητηθεί ανοικτά ο Αρχιεπίσκοπος, για τις πολιτικές του και τη φιλική στάση που επέδειξε μέχρι εσχάτως στην κυβέρνηση.

Μερίδα μητροπολιτών απειλεί να κλείσει ιδρύματα πρόνοιας , όπως στέγες γερόντων ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και την μισθοδοσία των υπαλλήλων. Την ίδια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος περιμένει και αποζητά μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό , που στην παρούσα φάση και με το φορτωμένο πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου, δεν είναι εφικτή. Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com