ΔΙΠΛΟ «ΟΧΙ» ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για να μη θεωρηθεί πως «κάνει αντάρτικο και υπονομεύει το κόμμα της», η Ντόρα Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι εξέφρασε ανοιχτά από το βήμα της Βουλής την αντίθεσή της τόσο στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε αυτή της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, σημείωσε πως θα συνυπογράψει την πρόταση που αναμένεται να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Σημείωσε πως στην παρούσα φάση η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα ήταν επιζήμια για την οικονομία και τον πολιτικό κόσμο, υπογραμμίζοντας πως διαφωνεί και με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για έρευνα των στοιχείων από το 1981, καθώς, όπως ανέφερε, «όποιος γνωρίζει τις Βρυξέλλες, θα αντιληφθεί πως τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια».
«Είναι βέβαιο πως η Νέα Δημοκρατία θα βγάλει τα στοιχεία της κυβέρνησης Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ στοιχεία των τελευταίων δύο ετών, που θα είναι βούτυρο στο ψωμί τόσο των κερδοσκόπων, όσο και των Βρυξελλών», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως ο πολιτικός κόσμος θα οδηγηθεί σε δίνη δίχως τέλος.
Συνέχισε αναφέροντας πως η Νέα Δημοκρατία τιμωρήθηκε από τους πολίτες με τη μεγαλύτερη ήττα της στα πολιτικό χρονικά και εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει να δώσουμε περισσότερα επιχειρήματα στις Βρυξέλλες.
Από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, ανταπάντησε πως «εάν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, όπως λένε οι βουλευτές της, τότε τα πράγματα είναι απλά. Εάν όμως υπάρχουν ευθύνες δεν θα πρέπει να αποδοθούν;», διερωτήθηκε.
Στο μεταξύ, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα από την ΕΕ, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές, εκφράζοντας την άποψη πως η ΕΕ θα πρέπει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα μέτρα και όχι θεωρητικά.
«Ήλθα στις Βρυξέλλες γιατί θέλω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους στήριξης της Ελλάδας, όπως εγγυήσεις από πλευράς ΕΕ πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα να φτάσει στη χρεοκοπία, είτε με κάποια μορφή πιστωτικών διευκολύνσεων είτε με την εγγύηση ότι τα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος του 2011.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά στα μέτρα, που όλοι στην ΕΕ κρίνουν αναγκαία και διαβεβαίωσε τον Αντώνη Σαμαρά πως η «ΕΕ θα δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, διασφαλίζοντας την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης».
Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γουίλφριντ Μάρτενς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε πως η Ελλάδα αδικείται από την εικόνα που παρουσιάζει στο εξωτερικό.
«Κάθε ένας, όταν πρέπει πέρα και πάνω από κόμματα, είναι υποχρεωμένος να βάζει πλάτες αν αυτό θα κάνει καλό στη χώρα του, στον τόπο του», τονίζοντας πως «η Ελλάδα αδικείται από την εικόνα της στο εξωτερικό και για αυτό ήταν υποχρέωσή μου να έρθω να συζητήσω με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».
Σημείωσε επίσης πως πραγματοποίησε το ταξίδι στις Βρυξέλλες ώστε να αναλύσουν τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ελλάδας και «να μπορέσουμε να δώσουμε τη διάσταση που απαιτείται σήμερα».
Ακόμη παρατήρησε πως κάθε Έλληνας που πιστεύει στο μέλλον της πατρίδας του, οφείλει να δίνει τη διάσταση πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, μπορεί να προχωρήσει και πάλι προς την πορεία της ανάπτυξης και μπορεί να αλλάξει και την εικόνα της στο εξωτερικό. Πηγή: http://www.cosmo.gr