Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Ζωή και κότα πέρασαν τρεις ληστές, οι οποίοι «αλώνισαν» τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Βαρβάσαινα στον Πύργο. Αρχικά διέρρηξαν μία ψησταριά, από την οποία άρπαξαν μέχρι και άψητα σουβλάκια, και στη συνέχεια ένα ίντερνετ καφέ όπου ήπιαν τις μπύρες τους και έπαιξαν μπιλιάρδο!...

Στην ψησταριά μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο. Μετά από μία γρήγορη αναγνωριστική ματιά στο χώρο, κατευθύνθηκαν στο ψυγείο, άρπαξαν τέσσερα καφάσια μπύρες, 300 άψητα σουβλάκια, 20 κιλά κρέας, αλλά και 150 ευρώ από την ταμειακή μηχανή και διέφυγαν με τον ίδιο τρόπο.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, σταμάτησαν σε ίντερνετ καφέ. Έβγαλαν το χερούλι της πόρτας και το σιδερένιο κάλυμμα της κλειδαριάς, έσπασαν τον αφαλό και μπήκαν στο εσωτερικό. Εκεί, απ’ ό,τι καταμαρτυρά το σκηνικό που αντίκρισε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος έμειναν για αρκετή ώρα, αφού ανοιχτά μπουκάλια μπύρας βρέθηκαν πάνω σε ένα τραπέζι για μπιλιάρδο.

Φεύγοντας, πήραν μαζί τους έναν υπολογιστή, μία τηλεόραση, μία καφετιέρα, ένα μύλο που κόβει καφέ, ένα ενισχυτή μουσικής, μία φραπιέρα και 10 φιάλες ουίσκι συνολικής αξίας περίπου 5000 ευρώ!


- Στο χωριό Μυριοκέφαλο του Δήμου Λαππαίων Ρεθύμνου , 2 άγνωστοι έκλεψαν το μεσημέρι της Κυριακής χίλια ευρώ. Είναι η δεύτερη φορά , μέσα σε τρία χρόνια, που γίνεται κλοπή στην ίδια εκκλησία, της Παναγίας.


- Χθες το απόγευμα άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία 94χρονου αλλοδαπού στην οδό Σόλωνος 53 στο Χαλάνδρι, ο οποίος κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και αφού έδεσαν την αλλοδαπή οικιακή βοηθό μ΄ ένα κασκόλ πηραν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 2.800 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ κ τραπεζικές επιταγές.


- Μία ασυνήθιστη για τα τοπικά τουλάχιστον δεδομένα ληστεία έγινε στις 8.15 το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Σεισμοπλήκτων.Ένας άγνωστος άνδρας, φορώντας κουκούλα, που κάλυπτε ολόκληρο το πρόσωπό του και κρατώντας στα χέρια του ένα όπλο απείλησε την υπάλληλο του περιπτέρου στην οδό Περίδη, ζητώντας να του δώσει τα χρήματα του ταμείου.

Η νεαρή υπάλληλος έντρομη και έχοντας το όπλο λίγα μόλις εκατοστά από το πρόσωπό της έβγαλε τα χρήματα που βρισκόταν στο ταμείο (περίπου 1000 ευρώ) και του τα έδωσε. Ο ληστής φεύγοντας της είπε να μη φωνάξει ούτε να καλέσει σε βοήθεια και εξαφανίστηκε με τα πόδια.Λίγη ώρα αργότερα επιτόπου έφτασε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που διενεργεί και την προανάκριση, όμως από τις πρώτες έρευνες δεν προέκυψε κάτι αναφορικά με τον δράστη.

Η νεαρή υπάλληλος, που μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε πιάσει δουλειά στο περίπτερο δήλωσε βέβαιη, ότι πρόκειται για Έλληνα, αφού μιλούσε άπταιστα τα ελληνικά λέγοντας «γρήγορα τα λεφτά και μη φωνάξεις κανέναν».Όπως είπε μετά από αυτό το περιστατικό δεν πρόκειται να εργαστεί ξανά απογευματινές ώρες. Παρότι η ώρα δεν ήταν περασμένη, στην περιοχή την ώρα της ληστείας δεν υπήρχε κίνηση και αυτό φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ο ληστής που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ηλικίας 25-30 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τα περίπτερα τα δύο τελευταία χρόνια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της εγκληματικότητας, αφού περίπτερα στην περιφέρεια των Ιωαννίνων έχουν γίνει στόχος διαρρηκτών από σπείρα, τα μέλη της οποίας διαφεύγουν. Το προχθεσινό περιστατικό πάντως ήταν το πρώτο αντίστοιχο όπου χρησιμοποιήθηκε όπλο με την απειλή του οποίου ο ληστής απέσπασε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.


- Με άδεια χέρια έφυγαν τελικά οι ληστές που ξήλωσαν μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλούπολη Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν στις 3:40 τα ξημερώματα. Οι δράστες «σήκωσαν» το ΑΤΜ και το φόρτωσαν σε φορτηγάκι, έγιναν αντιληπτοί όμως από περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο και τους καταδίωξε.

Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, οι ληστές εγκατέλειψαν το φορτηγό με το ΑΤΜ, επιβιβάστηκαν σε άλλα οχήματα στα οποία τους περίμεναν συνεργοί τους και διέφυγαν.


- Ένας 33χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβληματα κατάφερε να κλέψει από τον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό στην Αμφίκλεια ένα πυροσβεστικό τζιπάκι. Έπειτα από καταδίωξη το τζιπάκι βρέθηκε στο χωριό Μόδι και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη και ο 33χρονος, χωρίς να προβάλλει αντίσταση. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ και ο αξιωματικός υπηρεσίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.


- Ρεγκούκου & Νιρβάνα, Κυψέλη. Άγνωστοι αποπειράθηκαν τη νύχτα να ξηλώσουν ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας από σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος. Το έδεσαν με ιμάντες και προσπάθησαν να το σύρουν με φορτηγό. Το φορτηγό όμως δεν άντεξε κ «έσπασε» και οι διαρρήκτες έφυγαν άπραγοι.


- Στο Π. Φάληρο στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Αχιλλέως συνελήφθη 29χρονος Έλληνας, ο οποίος προσπάθησε να κλέψει την τσάντα διερχόμενης πεζής. Στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυμάτισε μια άλλη γυναίκα, στο κεφάλι που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com