Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Αποφασισμένη για μια Ν.Δ όπου θα χωρούν όλοι, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Τη δημιουργία ενός σύγχρονου ανοιχτού κόμματος χωρίς αποκλεισμούς και μηχανισμούς, όπου ο αρχηγός του θα εκλέγεται από όλα τα μέλη και θα έχει συγκεκριμένη θητεία, δηλώνει πως επιθυμεί η βουλευτής της Ν.Δ και υποψήφια για την ηγεσία της Ν.Δ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Realnews».

Η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η επόμενη ημέρα θα βρει την Ν.Δ ενωμένη και δυνατή...

Οι στόχοι της όπως η ίδια δήλωσε είναι: H ανανέωση της εικόνας του κόμματος της, προκειμένου να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα "με νέα στελέχη και φρέσκες αντιλήψεις".

Προσαρμογή του πολιτικού λόγου της Ν.Δ στα νέα πολιτικά ρεύματα και πολύπλευρη διεύρυνση της απήχησης αυτού του λόγου. "Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα προγραμματική πρόταση, συνεπή με την ιδεολογία μας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό" δήλωσε η κ.Μπακογιάννη.

Επίσης όπως είπε, η Ν.Δ θα πρέπει να "ασκήσει αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση" και να μην αφήσει το ΠΑΣΟΚ ούτε μια ημέρα χωρίς έλεγχο. Τέλος, όσον αφορά στους στόχους της, επισήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα χωρίς συστήματα και αποκλεισμούς.

Ωστόσο η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι κανένας από τους αυτούς του στόχους δεν πρόκειται να επιτευχθεί 'με πλασματική ενότητα, η οποία είναι συνταγή εσωστρέφειας και συρρίκνωσης".

Σε ερώτηση για το εάν θα συνεργαστεί με τους αντιπάλους της, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι στην αυριανή Ν.Δ δεν θα υπάρχουν συστήματα και αποκλεισμοί, λέγοντας ότι "μια από τις πληγές της μεταπολίτευσης είναι τα αρχηγικά κόμματα", δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η ίδια έχει γυρίσει σελίδα στα γεγονότα του '93 αναφερόμενη στον Αντώνη Σαμαρά.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο παρασκηνιακής παραλαβής του 'δακτυλιδιού" της ηγεσίας από τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μπακογιάννη το αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στο παρασκήνιο δεν κινήθηκα ποτέ...δακτυλίδια παίρνω μόνο από τον άντρα μου. Στα πολιτικά δακτυλίδια λέω όχι"

Αναφερόμενη στον Κώστα Καραμανλή, εξέφρασε τη θλίψη της, καθώς όπως είπε "δεν γίνεται άνθρωποι που μέχρι 15 ημέρες πριν τον χειροκροτούσαν και παλαιότερα ευνοήθηκαν από αυτόν να του επιτίθενται σήμερα με τέτοια οξύτητα", επίσης δήλωσε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, του ζήτησε να σκεφτεί και πάλι το ενδεχόμενο να παραμείνει και μετά το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου. Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητά της ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι παρόν στο αύριο της Ν.Δ. και διαβεβαίωσε πως αν η ίδια εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος θα συνεργαστεί στενά μαζί του.

Για τον νέο πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε πως θα κριθεί σύντομα από τον ελληνικό λαό "για όλα αυτά τα δημαγωγικά που υποσχέθηκε και δεν μπορεί να εφαρμόσει".

«Δεν εκφράζω μηχανισμούς» λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κυριακής, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε το στίγμα της προοδευτικής κεντροδεξίας την οποία προτείνει, τονίζοντας ότι η Ν.Δ «καλείται να συνδυάσει την προσήλωσή της στις αρχές του ανταγωνισμού και της ελευθερίας, σε ότι αφορά την οικονομία, με την κοινωνική ασφάλεια».

Ο κ.Αβραμόπουλος επανέλαβε και πάλι ότι το όραμά του είναι "μια μεγάλη παράταξη, που θα ξεκινάει από τις παρυφές της Αριστεράς μέχρι της παρυφές της δημοκρατικής Δεξιάς, που θα αναδεικνύει την πατριωτική της διάσταση μέσα από την εθνική της ταυτότητα αλλά και την κοινωνική της ευαισθησία".

Επίσης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι ακόμα και αν οι πρόσφατες εκλογές συρρίκνωσαν τη Ν.Δ, αυτή δεν έχασε την πραγματική της δύναμη , η οποία όπως είπε κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη.

Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ, είναι το πρώτο βήμα για την επανίδρυση του κόμματος, τονίζει ο κ.Αβραμόπουλος, καθώς όπως λέει δίνεται και πάλι δύναμη, ρόλος και λόγος στους πολίτες και επίσης τους δίνεται η δυνατότητα να είναι παρόντες στην "ιερή στιγμή της ανάδειξης της φυσικής ηγεσίας και να μοιραστούν την ευθύνη για το μέλλον της παράταξης".

Ο κ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε στην συνέντευξή του, ότι δεν εκφράζει μηχανισμούς αλλά κοινωνικές ομάδες που διαμορφώνουν το εύρος και τη δύναμη μιας παράταξης.

"Αν εκλεγώ πρόεδρος της Ν.Δ... φιλοδοξώ να τη μετατρέψω σε παράταξη πλατιάς αποδοχής. Το να μπορείς να ενώνεις μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι δύναμη", είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ.

Ακόμη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προτείνει debate μεταξύ των υποψηφίων, πριν από την τελική αναμέτρηση και αν δεν εκλεγεί κάποιος μεταξύ των υποψηφίων τότε όπως λέει θα πρέπει να ακολουθήσει ακόμη ένα debate μεταξύ των δύο επικρατέστερων, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να αποφευχθεί η αντιπαράθεση και η σύγκρουση.

"Ο νέος αρχηγός πρέπει να έχει την πολιτική νομιμοποίηση από την κοινωνική βάση, πρέπει να είναι ισχυρός" λέει ο κ.Αβραμόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι ο νέος αρχηγός θα είναι ακόμη πιο ισχυρός εάν έχει δίπλα του, τους μέχρι πρότινος ανθυποψήφίους του.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε την έκπληξή του με την δήλωση της κ.Ντόρας Μπακογιάννη, που ζήτησε να μη φύγει κανείς από το κόμμα, λέγοντας πως "είναι αυτονόητο...το σημαντικότερο είναι να δεσμευτούμε και να σταθούμε αλληλέγγυοι, συμπαραστάτες και αρωγοί δίπλα στο νέο αρχηγό, αφήνοντας στην άκρη την όποια απογοήτευση".

Τέλος υπογράμμισε ότι στην παράταξη της Ν.Δ "δεν υπάρχουν "δικοί μας" και "δικοί τους",πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτό που σκότωνε το όνειρο των στελεχών μας. Δηλαδή εάν δεν είχες προστάτη δεν πρόκοβες".

Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός η μόνη επιλογή για τη Ν.Δ, λέει ο Α.Σαμαράς

Τα διλήμματα που τίθενται για το ποια θα πρέπει να είναι η πορεία της Ν.Δ, είναι ψευτοδιλλήματα, σύμφωνα με άρθρο του βουλευτή και υποψήφιου για την προεδρία της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα «Το Βήμα» της Κυριακής, στο οποίο υποστηρίζει ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία με την οποία μπορεί να γίνει η υπέρβαση.

"Η μεσαία τάξη είναι η κοινωνική μας βάση που θα μας επιτρέψει να ασκήσουμε αντιπολίτευση εξ ονόματός της και αύριο να κυβερνήσουμε για λογαριασμό της" επισημαίνει στο άρθρο του ο κ.Σαμαράς.

Επίσης ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ, υπογραμμίζει ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει σημαία του την ανταγωνιστικότητα σε όλους τους τομείς ως προϋπόθεση προόδου για την κοινωνία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία υποτάσσεται "στη λογική του στυγνού κέρδους ούτε διαλύει την κοινωνία στο όνομα του κέρδους των λίγων".

Αντίθετα τονίζει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που προτείνει "δίνει ελπίδα και ευκαιρίες σε όλους, ασφάλεια σε εκείνους που την έχουν ανάγκη και προοπτική σε κάθε δημιουργική προσπάθεια".

Η μεσαία τάξη είναι αυτή που προσελκύεται από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό,γράφει ο βουλευτής της Ν.Δ και υπογραμμίζει ότι με αυτή πρέπει να αποκαταστήσει και να ενισχύσει τους δεσμούς της το κόμμα της Ν.Δ.

Τέλος ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι η προσέγγισή του δεν είναι ενάντια στις επιχειρήσεις αλλά ενάντια στα καρτέλ, λέει ότι επιθυμεί έντιμο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων και τίθεται κατά της "αρπαχτής των επιτήδειων", προσθέτοντας ότι με όπλο των κοινωνικό φιλελευθερισμό και με στήριγμα τη μεσαία τάξη η Ν.Δ θα ξανακερδίσει τη χαμένη υπερηφάνεια της και θα αποκτήσει και πάλι την ικανότητά της να πραγματοποιεί άλματα ανταγωνιστικότητα, "ενώνοντας και το κόμμα και την παράταξη και την κοινωνία".

Εκσυγχρονισμό της Ν.Δ ζητούν Δένδιας, Παπαθανασίου, Χατζηδάκης

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού, πολιτικού πλαισίου για τη Νέα Δημοκρατία, ζητούν με κοινό άρθρο - παρέμβαση, με αφορμή τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ, στην εφημερίδα "Καθημερινή' της Κυριακής, οι Νίκος Δένδιας, Γιάννης Παπαθανασίου και Κωστής Χατζηδάκης.

Η παρέμβαση των τριών νέων υπουργών της Ν.Δ, συμπίπτει με την επίσημη έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου και στο άρθρο τους επιχειρούν να προσδώσουν ένα νέο ιδεολογικό στίγμα, τονίζοντας ότι όλα τα μέλη του κόμματος οφείλουν να τοποθετηθούν με "σαφήνεια, σοβαρότητα, μετριοπάθεια, χωρίς υπερβολές, για το μέλλον της παράταξης και της χώρας".

Διευκρινίζουν δε, ότι είναι αυτονόητο πως "ο νέος πρόεδρος θα έχει τη στήριξη όλων" και υπογραμμίζουν ότι η οξύτητα στις τοποθετήσεις και η δημόσια αντιπαράθεση μπορεί να βλάψουν τη συνοχή και την ενότητα του κόμματος. Και οι τρεις ξεκαθαρίζουν ότι η σημερινή τους κοινή τοποθέτηση, δεν υποδηλώνει την επιδίωξη οποιοδήποτε αξιώματος.

Είναι ανάγκη να "βάλουμε μπροστά και πάνω απ΄όλα τις ανησυχίες των πολιτών και το συμφέρον της Ελλάδας...εάν αποτύχουμε δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ".

Και οι τρεις παραδέχθηκαν ότι έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλήψεις, που πλήγωσαν τους ψηφοφόρους του κόμματος, κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ, γεγονός που πρέπει να αναλυθεί όπως είπαν, χωρίς ωστόσο να απαξιωθεί το κυβερνητικό έργο της Ν.Δ και του Κώστα Καραμανλή.

Στο νέο ξεκίνημα της Ν.Δ, όπως αναφέρουν στο άρθρο τους, η βάση του κόμματος πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι απλός θεατής. Γι΄αυτό τον λόγο προτείνουν να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη καθολικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου, αφού προηγουμένως γίνουν εγγραφές όλων των μελών από την αρχή.

Επίσης ζητούν τη δημιουργία του κομματικού μηχανισμού από την αρχή, "με νέες σύγχρονες δομές και ενεργά μέλη. Με αξιοκρατία και χωρίς αποκλεισμούς. Με τακτική λειτουργία μικρότερων, αλλά αποτελεσματικότερων οργάνων. Με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία και τη δράση του κόμματος. Με οργανώσεις που θα έχουν παρέμβαση στην κοινωνία, προσαρμοσμένες στα σημερινά δεδομένα".

Η Ν.Δ οφείλει να ανακτήσει την ιδεολογική της και προγραμματική της υπεροχή, λένε οι ίδιοι, επισημαίνοντας ότι "δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος χωρίς την ελεύθερη οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία".

Για να στηριχθούν οι ασθενέστερες κοινωνικά τάξεις λένε τα τρία στελέχη της Ν.Δ, πρέπει να παραχθεί πλούτος, ενώ αναφορές γίνονται σε θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, οι κλιματικές αλλαγές, η μετανάστευση, οι νέες τεχνολογίες, οι οποίες όπως λένε διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα με πολλές ευκαιρίες αλλά και κινδύνους.

Ωστόσο υπογραμμίζουν ότι αν και η Ν.Δ πρέπει να ασκήσει μια αντιπολίτευση ουσίας, "να μη διστάσει να στηρίξει δημόσια και ξεκάθαρα σωστές αποφάσεις της κυβέρνησης", αλλά όπως διευκρινίζουν θα πρέπει και να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ 'σε ζητήματα διαφάνειας, θεσμικού εκσυγχρονισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας". Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com