Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

«ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ»

Τα «ίχνη» των προσωπικών επιλογών του Νίκου Σεργιανόπουλου όταν έσβηναν τα φώτα της κάμερας ακολούθησαν χθες οι μάρτυρες που πέρασαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου άνοιξε «αυλαία» για την υπόθεση της δολοφονίας του ηθοποιού με κατηγορούμενο τον Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι...

Μίλησαν για την «αυτοκαταστροφική» προσωπικότητα του δικού τους Νίκου, που μερικές φορές έμοιαζε- όπως είπαν- σαν να «προκαλούσε τη μοίρα του». Και όσες φορές χρειάστηκε για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ξεδίπλωσαν στιγμές από την ιδιωτική του ζωή με προσοχή προσπαθώντας να μη μετατραπεί - έστω και χωρίς τη δική τους συγκατάθεση- η δίκη σε θέαμα.

«Σφαγή»
Δίπλα στις περιγραφές των φίλων του θύματος ήρθε να προστεθεί η μαρτυρία του ιατροδικαστή κ. Φίλιππου Κουτσάφτη, ο οποίος έκανε λόγο για «σφαγή» κρίνοντας από τις 21 μαχαιριές που έφερε ο ηθοποιός. Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι και των δύο πλευρών, της πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούν την οικογένεια του Ν. Σεργιανόπουλου και της υπεράσπισης που εκπροσωπούν τον Γεωργιανό, επιχείρησαν να μην ξεπεράσουν τα όρια της «λεπτής κόκκινης γραμμής» γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο «φακός της δίκης» θα εστίαζε στον ηθοποιό.

Όσο για τον εν ζωή πρωταγωνιστή της ιστορίας, που δεν είναι άλλος από τον κατηγορούμενο ο οποίος έχει ομολογήσει την ενοχή του, επιφυλάχθηκε να μιλήσει και να περιγράψει δημόσια στο ακροατήριοπου χθες ήταν κατάμεστο από κόσμο - όσα συνέβησαν στο διαμέρισμα του ηθοποιού το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2008 στο τέλος της δίκης, όταν φθάσει η ώρα της απολογίας του.

Προ του ενδεχόμενου κινδύνου γίνει η δίκη... θέατρο, γιατί «το μάτι από την κλειδαρότρυπα πάντα γαργαλάει»- όπως ειπώθηκε- και θέλοντας να προστατεύσουν τη μνήμη του δολοφονημένου ηθοποιού, οι δικηγόροι της οικογένειάς του κ.κ. Γιώργος και Αλέξης Στεφανάκης ζήτησαν να διεξαχθεί η διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών.

Αίτημα που βρήκε αντίθετους τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ.κ. Δημήτρη Γκαβέλα και Νίκο Καραδήμα, αλλά και το δικαστήριο, που ομόφωνα έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κηρύσσοντας την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας υπό το άπλετο φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή του δικαστηρίου δεν κατάφερε να βγάλει από τη δύσκολη θέση ορισμένους μάρτυρες, όταν έφθασε η ώρα να αγγίξουν πτυχές από την προσωπική ζωή τού θύματος, αλλά να καταθέσουν και δικές τους στιγμές που κάτω από διαφορετικές συνθήκες δεν θα έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

«Είχα ξαναδεί τον δράστη»
«Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση, γιατί γνωρίζω πως ό,τι πω θα βγει προς τα έξω», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δικαστηρίου ο φίλος του ηθοποιού κ. Ελευθέριος Ψύλλος. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είχε δει και το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας τον κατηγορούμενο να μπαίνει στο αυτοκίνητο του Νίκου Σεργιανόπουλου, αν και ο Γεωργιανός αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

«Θυμόμουν το πρόσωπό του. Και την επόμενη μέρα είδα ξανά τον κατηγορούμενο να μπαίνει στο αυτοκίνητο του Νίκου. Ήταν η ώρα περίπου 8.30 με 8.45. Του είχα πει να προσέχει γιατί συμβαίνουν πολλά», πρόσθεσε ο κ. Ψύλλος λέγοντας ότι και ο ίδιος σύχναζε στα ίδια στέκια και «κάποιες φορές έβλεπα τον Νίκο ότι ήταν φτιαγμένος με ναρκωτικά και αλκοόλ. Η αλήθεια θα φανεί. Ο φονιάς είναι φονιάς».

Πολιτική Αγωγή: Είχε απειλήσει ποτέ το θύμα κανέναν με μαχαίρι;

Μάρτυρας: Τα φοβόταν όλα αυτά. Δεν ήθελε τη βία, γιατί είχε περάσει στο παρελθόν μία σχέση με βία.

Υπεράσπιση: Προσβλητικός υπήρξε;

Μάρτυρας: Ναι, αλλά η βία δεν του άρεσε.

Υπεράσπιση: Προκαλούσε τη μοίρα του;

Μάρτυρας: Κάποιες φορές ναι. Η δίκη διεκόπη για τις 9 Οκτωβρίου 2009.

«Αυτοκαταστροφικό άτομο»

Στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του ηθοποιού αναφέρθηκαν με τη σειρά τους ο σύζυγος της αδελφής του κ. Παπαθεοδώρου, αλλά και οι φίλοι του κ.κ. Αναστάσιος Καφούσης και Μάκης Προβατάς. «Ο Νίκος ήταν ο ορισμός του αυτοκαταστροφικού ατόμου. Ποτέ όμως δεν θα έκανε κακό σε άλλον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Προβατάς. «Για μένα ήταν ένα άκακο παιδί. Μετά τη σύλληψή του για τα ναρκωτικά (σ.σ.: 6 μήνες πριν από τη δολοφονία του είχε συλληφθεί για κατοχή κοκαΐνης) φοβόταν ότι κάποιοι τον παρακολουθούσαν», πρόσθεσε ο κ. Καφούσης, ενώ ο γαμπρός του ζήτησε από τον κατηγορούμενο να πει την αλήθεια που τη γνωρίζουν «μόνο ο ίδιος, ο Νίκος που δεν ζει και ο Θεός». Πηγή: http://www.tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com