Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ VS ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Η ορχήστρα του Μάνου Χατζηδάκι καθώς και ο Μάριος Φραγκούλης, αποχώρησαν από τις εκδηλώσεις “Γιορτές Παλιάς Πόλης” της Ξάνθης, στις οποίες θα παρουσιάζονταν έργα του Μάνου Χατζηδάκι, λόγω της Άννας Βίσση.

Ο Γιώργος Χατζηδάκις και ο διάσημος τενόρος αρνήθηκαν να δεχτούν την Άννα Βίσση να δώσει συναυλία, στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της παλιάς Ξάνθης, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου...

Ο γιος του Μάνου Χατζηδάκι με επιστολή που έστειλε στους διοργανωτές αναφέρει: “Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι ο δήμος σας ενδιαφέρθηκε να συμπεριλάβει την παραπάνω συναυλία στις μουσικές του εκδηλώσεις διότι μετά από πολλά χρόνια θα παρουσιάζονταν έργα του Μ.Χ. στη γενέτειρα πόλη του από το μουσικό σύνολο που ο ίδιος ίδρυσε. Δυστυχώς, όμως, η χαρά μου γρήγορα μετατράπηκε σε απογοήτευση και θλίψη όταν είδα να συνδέεται η συναυλία μας και να παρουσιάζεται από κοινού με τη συναυλία της Αννας Βίσση, που -αν μη τι άλλο- δείχνει άγνοια και έλλειψη ευαισθησίας σχετικά με το έργο του Μ.Χ. και τη θέση του στον ελληνικό πολιτισμό!”.

Στη συνέχεια της επιστολής ο Γιώργος Χατζηδάκις μίλησε με σκληρά λόγια για την διάσημη τραγουδίστρια “Η κ. Βίσση υπηρετεί με πολύ μεγάλη επιτυχία ένα άλλο είδος τραγουδιού, το οποίο είναι μάλιστα στις μέρες μας πολύ δημοφιλές, όμως είναι εκ διαμέτρου ξένο, αισθητικά και ιδεολογικά αντίθετο και ασύμβατο με το έργο και την όλη καλλιτεχνική υπόσταση του πατέρα μου. Δεν αρκεστήκατε, μάλιστα, να συμπεριλάβετε στην ίδια διοργάνωση και τις δύο εκδηλώσεις, αλλά προβαίνετε και στην ενιαία προβολή τους: χαρακτηριστικά, στο αντίστοιχο τηλεοπτικό σποτ, μετά το πλάνο με την εικόνα του Μάνου Χατζηδάκι προβάλλεται η εικόνα της κ. Βίσση!»

Η Βίσση γυρίζοντας την πλάτη της στο κοινό της Ξάνθης, απάντησε στον Γιώργο Χατζηδάκι με ένα τατουάζ που είχε στην πλάτη της, το οποίο έγραφε τους στίχους “Σβήσε το δάκρυ με το μαντίλι σου να πιω τον ήλιο μέσα απ' τα χείλη σου” από το “Μην το ρωτάς τον ουρανό” (τη μουσική του οποίου έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις), ενώ δήλωσε πως το συγκεκριμένο τατουάζ το αφιερώνει στην κόρη της.

Φανερά ενοχλημένη η Άννα Βίσση είπε “Το γράμμα όπως συντάχθηκε ήταν λίγο έως αρκετά αγενές ως προς το πρόσωπό μου και ρατσιστικό... γιατί ο ρατσισμός δεν είναι μόνο πολιτικού περιεχομένου, είναι να μην με θεωρεί άξια να βρεθώ στην ίδια διαφήμιση μαζί του. Είναι γελοίες καταστάσεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ο ένας καλλιτέχνης να βγαίνει και να υποτιμά τον άλλον. Δεν είναι όμορφο και δεν θα το έκανα ποτέ. Αυτό που έκανε ο κ. Χατζηδάκις είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν. Ο Μάνος Χατζηδάκις είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης και τον έχω τραγουδήσει πολύ”. Πηγή: http://www.nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com