Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ Μ. ΤΖΑΚΣΟΝ

Ο θάνατος του αστέρα της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, οφειλόταν σε ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από οξεία δηλητηρίαση εξαιτίας της λήψης του φαρμάκου propofol και άλλων παραγόντων, ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε σε μία δήλωση πως το ισχυρό αναισθητικό propofol και το ηρεμιστικό lorazepam είναι τα φάρμακα που κυρίως ευθύνονται για το θάνατο του Τζάκσον. Άλλα φάρμακα που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό του ήταν τα midazolam, diazepam, lidocaine και ephedrine...

Πρόκειται για ένα κοκτέιλ ηρεμιστικών, παυσίπονων και ενός διεγερτικού. Το midazolam είναι ηρεμιστικό παρόμοιο με το propofol και χρησιμοποιείται για να κάνει τους ασθενείς να νυστάζουν αλλά όχι και να χάσουν τις αισθήσεις τους στη διάρκεια διαδικασιών όπως η κολονοσκόπηση.

Το diazepam, που ανήκει στην κατηγορία των Valium, χρησιμοποιείται για να κατευνάσει την ανησυχία, ενώ η λιδοκαΐνη είναι παυσίπονο και η εφεδρίνη διεγερτικό.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε πως η πλήρης τοξικολογική έκθεση παραμένει σφραγισμένη έπειτα από αίτημα του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες και του γενικού εισαγγελέα του Λος Άντζελες.

Η ιατροδικαστική έκθεση είναι η πρώτη επίσημη δήλωση στην οποία ο θάνατος του τραγουδιστή ορίζεται ως ανθρωποκτονία.

Αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις περιστάσεις υπό τις οποίες απεβίωσε ο τραγουδιστής του «Θρίλερ» στις 25 Ιουνίου, αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή στην έπαυλή του στο Λος Άντζελες.

Η έρευνα έχει επικεντρωθεί στα συνταγογραφούμενα φάρμακα που βρίσκονταν στον οργανισμό του και στο πλαίσιό της έχουν ανακριθεί πολλοί γιατροί που τον φρόντιζαν, ιδίως ο προσωπικός γιατρός του, δρ Κόνραντ Μάρεϊ. Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com