Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, Η ΚΑΡΙΕΡΑ, ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ Η ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που επιζητούν την επαγγελματική άνοδο και δεν διστάζουν να πάρουν μεγάλα ρίσκα ή να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να πετύχουν τον σκοπό τους έχουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες αυτές έχουν συνήθως αυξημένη επιθυμία για ερωτική συνεύρεση. Την έρευνα εκπόνησε ομάδα αμερικανών ειδικών και προκαλεί ενδιαφέρον, αφού, αν και ήταν γνωστό ότι τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης προκαλούν ανταγωνιστικές συμπεριφορές, είναι η πρώτη φορά που η ορμόνη συνδέεται με τις επαγγελματικές επιλογές...

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η ανακάλυψή τους δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η τεστοστερόνη στον καθορισμό της διαφορετικότητας ανάμεσα στα δύο φύλα. «Είναι η πρώτη φορά που φαίνεται ότι οι διαφορές στις επαγγελματικές και οικονομικές επιλογές ανάμεσα στα δύο φύλα έχουν βιολογικές αναφορές και ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης επηρεάζουν καθοριστικά αυτές τις επιλογές» δηλώνει ο Ντάριο Μαεστριπιέρι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης σε 500 μεταπτυχιακούς φοιτητές (άνδρες και γυναίκες) Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σικάγο και έκαναν μαζί τους σειρά πειραμάτων. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης είχαν έντονη τάση να παίρνουν επαγγελματικά ρίσκα και να κάνουν ριψοκίνδυνες οικονομικές επιλογές, ενώ οι άνδρες με επίσης αυξημένα επίπεδα της ορμόνης δεν εμφάνιζαν τέτοιες τάσεις.

«Η έρευνά μας έκανε το πρώτο βήμα στο να αποκαλύψει τον ρόλο που παίζει η τεστοστερόνη στη λήψη παράτολμων επαγγελματικών και οικονομικών αποφάσεων. Οι επόμενες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να εξερευνήσουν τους μηχανισμούς μέσω των οποίων η ορμόνη επηρεάζει τον εγκέφαλο και οδηγεί κάποιον στο να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις» αναφέρει ο Λουίτζι Ζινγκάλς, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Πηγή: http://www.tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com