ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άνοδο στην ιεραρχία του στενού δημοσίου τομέα 55.000 συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Το νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης» δέχτηκε τα πυρά μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, η οποία επέμεινε ότι η διαδικασία θα έπρεπε να γίνει με μετατροπή των συμβάσεων σε δημοσίου δικαίου, εξισώνοντας ουσιαστικούς τους συμβασιούχους με τους μόνιμους υπαλλήλους...
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, μίλησε για «νομοσχέδιο εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων και διευθέτησης εκκρεμών ζητημάτων που έρχονται να καλύψουν τις αρχικές υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις που ποτέ δεν έγιναν», χαρακτηρίζοντάς το «δειλό μισό βήμα που θα ανοίξει νέα βιομηχανία προσφυγών».
Να γίνουν μόνιμοι και αορίστου χρόνου και οι λοιποί συμβασιούχοι ζήτησε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, λέγοντας ότι «υπάρχει προτίμηση για έκτακτο προσωπικό που είναι πιο φτηνό και πιο χειραγωγούμενο». Μονιμοποίηση ζήτησε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλαος Τσούκαλης, τονίζοντας ότι η Βουλή πρέπει να πάρει το ρίσκο της απόφασης ακόμη κι αν είναι στο όριο της συνταγματικότητας. Κατά των διατάξεων τάχθηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γεώργιος Γεωργίου.
Απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε λόγο για «τριπλή υποκρισία» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κρατούσε ομήρους τους συμβασιούχος με το διάταγμα 164/2004 ενώ αποχώρησε από την συνταγματική αναθεώρηση του 2006, που «θα διευθετούσε το ζήτημα».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, απάντησε ότι «η ΝΔ πολιτεύεται με πολιτική Μαυρογιαλούρου, αφού το ν/σ απλώς εξυπηρετεί ρουσφέτια της παραπαίουσας κυβέρνησης». Πηγή: http://www.in.gr