Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσει η τεχνητή αναδάσωση των καμένων περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής που δεν μπορούν να αναγεννηθούν, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Μπόκαρης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων.

Η τεχνητή αναδάσωση αφορά 60.000 στρέμματα και η σχετική διαδικασία θα διαρκέσει 5 χρόνια. Αναμένεται να αρχίσει από το Μάρτιο του 2010...

Από την πλευρά του ο ΓΓ Δασολόγων, Κώστας Δημόπουλος, τόνισε ότι μέσα στους επόμενους 2 μήνες πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρώτα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα με πρώτο τις αεροφωτογραφίες.

Μήνυση για τη φωτιά στη ΒΑ Αττική

Η καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική προκάλεσε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τους δικηγόρους Βασίλη Ταουξή και Ειρήνη Μαρούπα.

Οι δικηγόροι αποδίδουν ευθύνες στον αρχηγό και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, θεωρώντας ότι δεν εκτίμησαν σωστά από την αρχή την κατάσταση.
Την προσφυγή μελετάει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Πυρκαγιά στο Σχιστό

Σε εξέλιξη φωτιά σε οικόπεδο στη Λεωφόρο Σχιστού προς Πέραμα. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και σκουπίδια.
Επί τόπου επιχειρούν 11 οχήματα με 33 πυροσβέστες και δυο ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Πάρο, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρο Χωριό. Δεν απειλούνται πάντως κατοικίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Κατελιό Κεφαλονιάς, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος πετζετέλ, που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 55χρονος πιλότος Στέργιος Κωτούλας.

Περιορίζεται πάντως η φωτιά στην Κάρυστο, στο χωριό Αετός, που αναζωπυρώθηκε τη νύχτα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο δήμο Λάμπης Ρεθύμνου και στην Άνδρο, στο χωριό Άνω Φελλός. Πηγή: http://www.skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com