Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με την τροχαία το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας θα ισχύσει από την Τρίτη 01-09-2009 έως και τις 16-07-2010.

Υπενθυμίζεται ότι τα όρια του δακτυλίου καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας- Ζαχάρωφ- Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη- Βρυάξιδος-Υμηττού- Ηλ. Ηλιού- Α. Φραντζή- Λ. Συγγρού- Χαμοστέρνας- Πειραιώς- Ι. Οδός- Κωνσταντινουπόλεως- Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)- Αλεξάνδρας....

Σημειώνεται ότι στις οριακές Λεωφόρους και Οδούς του δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

Επίσης στις Οδούς και Λεωφόρους που περικλείονται από το Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορίας των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).

Ακόμη όσον αφορά στα οχήματα των μονίμων κατοίκων του Εσωτερικού Δακτυλίου, γι΄αυτά προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου-εξόδου.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι οι εξής:

Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 07.00 το πρωί έως και τις 20.00 το βράδυ, ενώ για την Παρασκευή το μέτρο ισχύει από τις 07:00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι.

Δεν ισχύει ο δακτύλιος το Σάββατο, την Κυριακή, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι κάτοχοι ή οδηγοί των οχημάτων που εξαιρούνται από τους περιορισμούς της κυκλοφορίας στο δακτύλιο της Αθήνας, επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο εφ΄ όσον έχουν εφοδιαστεί με τις ειδικές άδειες κυκλοφορίας που χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα με την τροχαία, αιτήσεις από τους δικαιούμενους θα υποβάλλονται μέχρι και 30-11-2009, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και το Σάββατο από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής (Θ. Δηλιγιάννη 24-26).

Τέλος οι άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο που έχουν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας για το έτος 2008-2009 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 16-07-2010, εκτός εάν υπάρξει αίτημα ανάκλησης από τον ενδιαφερόμενο ή τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Πηγή: http://www.enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com