Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Σε ύφεση βρίσκονται τα δυο μέτωπα που καίνε από χθες στη Μεσσηνία. Το πρώτο, στην Μεταξάδα Γαργαλιάνων, όπου επιχειρούν 22 οχήματα της πυροσβεστικής, πεζοπόρο τμήμα από 38 άτομα και 2 αεροσκάφη.

Το δεύτερο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Χρυσοκελαριά της Κορώνης. Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα από 14 άτομα, συνεπικουρούμενοι από αέρος από 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη...

Συνελήφθη 42χρονος για εμπρησμό στη Μεταξάδα

Στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμάτας κρατείται ένας 42χρονος, κάτοικος της περιοχής Μεταξάδα στους Γαργαλιάνους, κατηγορούμενος για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα και απείλησε αγροικίες.

Ο συλληφθείς, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρίες ότι ο δράστης ήταν στο σημείο, λίγα λεπτά πριν εκδηλωθεί η φωτιά και έφυγε αμέσως μετά.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά από τις 11.30 π.μ. σε ξερά χόρτα, πίσω από τα Διυλιστήρια και επεκτάθηκε στο προαύλιο αποθήκης με πάνελ, στα Νέοκτιστα Ασπροπύργου.

Επί τόπου έσπευσαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση Μόγκριζα της Κερατέας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Ζακύνθου, Αχαϊας, Ηλείας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Έβρου και Καβάλας.

Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Πηγή: http://www.protothema.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com