Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΠΟΥ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες θα δοθεί προτεραιότητα για τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης, εκτός από τις νοσοκόμες, τους γιατρούς και το τεχνικό προσωπικό των νοσοκομείων, θα πρέπει να αποφασίσουν όλες οι χώρες σύμφωνα με τη Δρ Μαρί-Πολ Κιενί, διευθύντρια της Πρωτοβουλίας για την Έρευνα Εμβολίου, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ...

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τα ευρήματα της επιτροπής SAGE (στρατηγική συμβουλευτική επιτροπή ειδικών ανοσιολόγων) του ΠΟΥ, η κ. Κιενί ανέφερε ότι η επιτροπή αναγνώρισε ότι η πανδημία H1N1 δεν υποχωρεί και ως εκτούτου όλες οι χώρες πρέπει να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

Παράλληλα σημείωσε ότι αρκετές έρευνες έδειξαν ότι η νέα γρίπη προσβάλλει τους ανθρώπους διαφορετικά από την εποχική γρίπη, προκαλώντας προβλήματα στους πνεύμονες.

«Η Sage αναγνωρίζει κατ' αρχάς ότι οι λειτουργοί του τομέα υγείας σε όλες τις χώρες θα πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να διατηρηθεί λειτουργικό το σύστημα υγείας, καθώς ο ιός θα εξελίσσεται», πρόσθεσε η κ. Κιενί, τονίζοντας ότι στη συνέχεια, η κάθε χώρα θα πρέπει να αποφασίσει ποια κοινωνική ομάδα θα προηγηθεί, με δεδομένη την ασυνήθιστη συμπεριφορά του ιού.

Ο ΠΟΥ συμβούλεψε επίσης τις χώρες να τηρήσουν κανονικά τα προγράμματα εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης, καθώς το στέλεχος Η3Ν2 είναι επίσης ενεργό τώρα στο νότιο ημισφαίριο. Πηγή: http://www.naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com