Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΕΙΚΟΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Με θετικό πρόσημο διεξάγονται και οι σημερινές συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το θετικό κλίμα που επικράτησε στην Ασία. Ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κερδίζει 0,56%, ενώ στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 0,44%. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έχει κέρδη 0,75%.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι αγορές της Ασίας μετά τα χθεσινά κέρδη της Wall Street, έχοντας αντλήσει ελπίδες για τη βελτιωμένη εικόνα των τραπεζών και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας...

Οι ανοδικές τάσεις ήταν σχεδόν καθολικές στην περιοχή της Ασίας, με ιδιαίτερη ενίσχυση των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Το πετρέλαιο, μετά την πτωτική του πορεία της τιμής του την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε ενίσχυση και ξεπέρασε τα 60 δολάρια το βαρέλι. Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκε το ευρώ, στα 1,3982 δολάρια, ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του ιαπωνικού, στα 93,16 γιεν.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,35%, αντισταθμίζοντας τις πτώσεις των προηγούμενων ημερών. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε σημαντική άνοδο κατά 3%, ενώ στην Αυστραλία ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 3,5%. Ανοδική και η αγορά της Σιγκαπούρης, με κέρδη 1,7%, μετά από ορισμένα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία, αλλά και την ανάπτυξη που σημείωσε η οικονομία για πρώτη φορά στο δεύτερο τρίμηνο του 2009, με ετησιοποιημένο ρυθμό 20,4%.

Έντονες ανοδικές τάσεις επικράτησαν χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ψυχολογία της αγοράς βελτιώθηκε από σχόλια αναλυτών για την καλή πορεία της μεγάλης επενδυτικής Goldman Sachs Group Inc., προβλέποντας παράλληλα άνοδο των τραπεζών κατά 15%. Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Bank of America μετά την εκτίμηση των αναλυτών ότι είναι η «φθηνότερη» μεταξύ των αμερικάνικών τραπεζών.

Έτσι, στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 2,27%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει σε ποσοστό 2,12%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 2,49%. Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com