Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ


Συνεχίζει να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος, αφού απέσυρε την παραίτηση που είχε υποβάλλει την Τετάρτη 17 Ιουνίου...

«Η πρώτη ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν από το Σεπτέμβριο 2007 έως τον Ιούνιο του 2009 και οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, ανήκουν στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Την αναλαμβάνω πλήρως», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος.

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε για τους λόγους της επιστροφής του και για τις δύσκολες μέρες που πέρασε μετά την παραίτησή του: “Έλαβα ένα σκληρό μήνυμα από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Γυναίκες και άνδρες από τη γενιά του Γλέζου, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου, που έχουν βιώσει βαρύ τον πέλεκυ του συστήματος, και αβάσταχτη την απογοήτευση από ηγεσίες της αριστεράς. Μέχρι τις νέες και τους νέους του άρθρου 16 και τα παιδιά του Δεκέμβρη”.

Συνέχισε λέγοντας πως: “οι δύσκολες αυτές μέρες είχαν και τη χρησιμότητά τους. Αναδείχθηκαν προβλήματα, δύσκολα αλλά επιλύσιμα, έξω από το ημίφως κομματικών γραφείων. Αναδύθηκε ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στις φίλες και τους φίλους μας. Απελευθερώθηκε, έστω και με τη μορφή της οργής ή της διάθεσης για παραίτηση, ένα πανίσχυρο συναίσθημα αγάπης για το πρωτότυπο εγχείρημά μας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του δήλωσε ικανοποιημένος από την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου ενώ εξέφρασε τις διαφωνίες του όσον αφορά την άποψη του κ. Αλαβάνου για τα αίτια της εκλογικής αποτυχίας και για τον ρόλο του Συνασπισμού στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρώτιστο καθήκον για όλους μας, αυτή τη στιγμή, πρέπει να είναι, όχι τόσο ο καταμερισμός της ευθύνης για τα προβλήματα, αλλά η επίλυση των προβλημάτων. Όλο αυτό το διάστημα, ανταποκρινόμενος στο θεσμικό ρόλο του προέδρου του ΣΥΝ και όχι μόνο της πλειοψηφίας του, προσπάθησα, στο πλαίσιο του δυνατού, να μην καταθέσω τη δική μου αφήγηση για τις αιτίες και τον καταμερισμό της ευθύνης. Πολλές από τις απόψεις του συντρόφου του Αλέκου έχουν βάση και πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης. Δεν συμφωνώ, όμως, με το σύνολο της κριτικής του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com