Τρίτη 5 Μαΐου 2009

FIAT: ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ GM

Η GM που περιλαμβάνει την Γερμανική Opel και τη Βρετανική Vauxhall, βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης και επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα (4/5) τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών...

Η Fiat ήδη έχει εξαγοράσει μέρος του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Chrysler ενώ σε περίπτωση συγχώνευσης με την GM, η νέα εταιρεία θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, πίσω από την Toyota.

Τα κέρδη της νέας εταιρείας υπολογίζονται να φτάνουν στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ενώ οι πωλήσεις της θα κυμαίνονται από 6 έως 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Ο επικεφαλής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Sergio Marchionne μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε την πιθανή συγχώνευση «παραδεισένιο γάμο» τονίζοντας πως η GM είναι η ιδανικότερη συνεργασία προκειμένου να αναπτυχθεί ένας κολοσσός στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο κ. Marchionne αναμένεται να συναντηθεί με την γερμανική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες προκειμένου να συζητήσει το σχέδιο για την εξαγορά του γερμανικού τμήματος της GM, Opel.

Υπενθυμίζεται πως την 1η Ιουνίου, έληγε η διορία που είχε δώσει η αμερικανική κυβέρνηση στην General Motors προκειμένου να βρει επενδυτές για να σωθεί η επιχείρηση από την οικονομική κατάρρευση (CNN). Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com