Τρίτη 12 Μαΐου 2009

DEAL ΚΟΚΚΑΛΗ- VODAFONE ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ HOL



Η Vodafone θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο στρατηγικός εταίρος που αναζητούσε ο όμιλος Κόκκαλη στον τομέα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, επιδιώκοντας να ενισχύσει και να καταστήσει βιώσιμη την Hellas On Line. Πληροφορίες φέρουν το βρετανικό γκρουπ να αποκτά 25% της HOL, εξαγοράζοντας τη "μυστηριώδη" λουξεμβουργιανή εταιρία-όχημα World Equities Investments, που είχε καλύψει σχεδόν εξ ολοκλήρου την πρόσφατη ΑΜΚ της εισηγμένης.
Λόγω του προσώπου που την εκπροσωπεί, η λουξεμβουργιανή χόλντινγκ θεωρήθηκε αρχικά ότι συνδέται με... συμφέροντα των ομίλων Λάτση και Κόκκαλη.
Το βέβαιο είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ως "αποθήκη" για το 'παρκάρισμα' των μετοχών της ΑΜΚ, ώσπου να βρεθεί ο στρατηγικός επενδυτής στον οποίο θα περιέλθει αυτό το πακέτο.
Οπως αναφέρει το Euro2day, τελικός αγοραστής θα είναι η Vodafone, με την οποία ο όμιλος Κόκκαλη βρίσκεται στην τελική φάση διαπραγματεύσεων, που αναμένεται ότι θα καταλήξουν εντός των ημερών σε συμφωνία.
Επισημαίνεται ότι ο όμιλος Κόκκαλη ήταν και στο παρελθόν στρατηγικός εταίρος τη Vodafone στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στην ίδρυση της πρώτης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας (Panafon/Vodafone). H συμμετοχή αυτή μεταβιβάσθηκε τμηματικά στο βρετανικό γκρουπ.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com