Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΠΟΥ: "Ο ΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ"

Ο νέος ιός Η1Ν1 μπορεί ακόμα να μεταλλαχθεί σε μια πιο μολυσματική μορφή και να προκαλέσει πανδημία γρίπης που θα μπορούσε "να κάνει τον γύρο της γης" πάνω από τρεις φορές, ανακοίνωσε σήμερα ο Π.Ο.Υ.Οι επιπτώσεις μιας οιασδήποτε πανδημίας μπορεί να ποικίλλουν...

Ενας ιός που προκαλεί ήπια ασθένεια σε χώρες με ισχυρά συστήματα υγείας μπορεί να γίνει "καταστροφικός" σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις στα τρόφιμα και ανεπαρκώς εξοπλισμένα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, ο νέος ιός φαίνεται ότι είναι πιο μολυσματικός από τη συνήθη εποχική γρίπη και σχεδόν στο σύνολό του ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει ανοσία στη νέα ασθένεια.

Την ίδια ώρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά τον κόσμο ξεπερνούν τα 5.000 σε 30 χώρες, ενώ οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη ανέρχονται στους 61. <> Πιο αναλυτικά:

Καναδάς : 331 επιβεβαιωμένα κρούσματα

40 νέα κρούσματα, 34 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην επαρχία του Οντάριο, επιβεβαιώθηκαν τη Δευτέρα (11/05) στον Καναδά, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 331 στη χώρα.

Τα υπόλοιπα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε άλλες επαρχίες, ένα στο Κεμπέκ και τρία στην Αλμπέρτα.

Στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης στον Καναδά. Πρόκειται για μία 30χρονη γυναίκα, με ιστορικό προβλημάτων υγείας, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ότι ο θάνατός της επήλθε άμεσα από τη γρίπη των χοίρων.

Μεξικό : οι νοσούντες εκτιμώνται ότι φτάνουν τις 23.000

Έκθεση που αναρτήθηκε τη Δευτέρα (11/05) στην ιστοσελίδα της επιστημονικής επιθεώρησης Science, υποστηρίζει ότι τα κρούσματα στο Μεξικό φτάνουν τις 23.000, αριθμός υπερπολλαπλάσιος από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί από τις αρχές στη χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Μεξικό ανέρχεται στα 2.003, με 56 νεκρούς.

Η έκθεση αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν την κυκλοφορία του περιοδικού, την προσεχή Πέμπτη (14/05), διότι περιέχει «σημαντικές πληροφορίες για τη δημόσια υγεία», τονίζει το Science.

Κούβα : ένας Μεξικανός φοιτητής το πρώτο κρούσμα

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (11/05) το πρώτο κρούσμα στο νησί. Πρόκειται για έναν Μεξικανό φοιτητή, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα ενώ ακόμα 13 συμπατριώτες του βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Ταϊλάνδη : επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα

Το πρώτο κρούσμα της γρίπης ανιχνεύτηκε στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αμπχισίτ Βετζαζίβα.

"Τα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι ανιχνεύτηκε ο ιός H1N1 της νέας γρίπης σε έναν ασθενή, ο οποίος όμως βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης" τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες .

Φιλανδία : επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα

"Έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα", ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ευημερίας, Γιοχάνι Εσκολα, ο οποίος προσέθεσε πως περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που θα λάβει χώρα την Τρίτη (12/05).

Εντωμεταξύ, ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ακόμη 5,65 εκατομμύρια δόσεις του αντι-γριπικού φαρμάκου Ταμιφλού, που θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της νόσου. Πηγή: http://www.cosmo.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com