Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΕΤΗ – ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Την Πέμπτη 7 Μάη συγκαλείται, μετά από αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να αποφασίσει αν θα αναθέσει την υπόθεση Βατοπεδίου σε εφέτη – ανακριτή, ο οποίος και θα συνεχίσει την περαιτέρω έρευνα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για έναν ακόμη ελιγμό του κ. Σανιδά, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και να παραγραφούν τυχόν ευθύνες υπουργών.

Η Ολομέλεια Εφετών όμως, μπορεί και να... απορρίψει το αίτημα Σανιδά με το ατράνταχτο επιχείρημα, ότι δεν στέργει να υποκαταστήσει τη Βουλή στο δικαιοδοτικό της έργο.

Η αρμοδιότητα της τακτικής δικαιοσύνης αρχίζει, από τη στιγμή που η Βουλή έχει ασκήσει τις δικαιοδοτικές της αρμοδιότητες, όπως αυτές ρητά προσδιορίζονται από το Σύνταγμα.
Αν παρά ταύτα η Ολομέλεια Εφετών ορίσει εφέτη – ανακριτή, εκείνος, αν δεν θέλει να συνεργήσει στην παραγραφή, οφείλει ήδη την επομένη, να διαβιβάσει τη δικογραφία «αμελλητί» στη Βουλή της ως μόνη αρμόδια να κρίνει τυχόν ευθύνες υπουργών.
Δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε δικές του ανακριτικές πράξεις.

Ήδη 4 εισαγγελείς έχουν προσκρούσει κατά τις έρευνες τους σε ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών. Αλλά και ο ίδιος ο κ. Σανιδάς τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ανεπίτρεπτη προδικαστική του κρίση περί «παραπλανηθέντων υπουργών», ομολογούσε την εμπλοκή τους στην υπόθεση, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα της παραγράφου 2 του άρθρου 86 του Συντάγματος.
Ο εφέτης ανακριτής, οφείλει να διαβιβάσει στη Βουλή τα πρόσθετα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα των εισαγγελέων Σπυροπούλου και Στραγάλη, προκειμένου να ενσωματωθούν στο σώμα της δικογραφίας, που βρίσκεται ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο στα χέρια του Προέδρου του Κοινοβουλίου.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com