Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ;



Έχουμε δει απολυμένους και απλήρωτους απεργούς να κατασκηνώνουν στο Σύνταγμα, απελπισμένους γαλακτοπαραγωγούς να χύνουν το γάλα μπροστά στις Νομαρχίες, φρουτοπαραγωγούς να πετάνε την παραγωγή τους στους δρόμους.
Θα το δούμε και αυτό: Λαχταριστές τσιπούρες και λαβράκια να σπαρταράνε στις σκάλες του ....Υπουργείου Οικονομίας και στην αυλή του Μαξίμου.
Ανάστατοι οι επιχειρηματίες του κλάδου από τους συνεχείς εμπαιγμούς και τα μεγάλα λόγια για γενναία στήριξη των εξαγωγικών κλάδων, ιδιαίτερα αυτών της ιχθυοκαλλιέργειας και της γουνοτροφίας, που – σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Παπαθανασίου αποτελούν και την αιχμή του δόρατος. «Η ενίσχυση εξωστρεφών κλάδων της οικονομίας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της διεθνούς κρίσης. Το υπουργείο Οικονομίας ολοκληρώνει δύο μελέτες για τους εξωστρεφείς κλάδους, της γουνοποιίας και των ιχθυοκαλλιεργειών». Αναφέρεται στη δέσμη επτά μέτρων που εξήγγειλε στις 30/03/2009, υπουργός Οικονομίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των εξαγωγών.
Σε αντίθεση με τη σπουδή που έδειξε, με τη λήψη ευνοϊκών μέτρων για την τόνωση της αγοράς στον κλάδο του αυτοκινήτου, με τη μείωση του τέλους ταξινόμησης, για ένα αποκλειστικά εισαγόμενο προϊόν, στην περίπτωση των καθαρά εξαγωγικών κλάδων, όπως είναι η ιχθυοκαλλιέργεια και η γουνοποιία, η υπουργική εξαγγελία παραμένει κενός λόγος.

Αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, ο κλάδος θα αντιδράσει, προχωρώντας σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Μία από αυτές δεν αποκλείεται να είναι και η απόδραση των ψαριών από τους ιχθυοκλωβούς για Σύνταγμα και Μαξίμου.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com