Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙ- "ΤΙΓΡΗ"!


Δεν μας έφτανε η γρίπη τύπου Α, όπως λέγεται πλέον αυτή των χοίρων, αλλά η Πολιτική Προστασία έχει σημάνει από τις 19 Μαρτίου συναγερμό και για το εξαιρετικά επικίνδυνο κουνούπι- «τίγρη», που όπως όλα δείχνουν έκανε την εμφάνισή του και στην Αθήνα! Τα νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή, ωστόσο οι αρχές απέφυγαν να ενημερώσουν τους πολίτες!

Η πληροφορία ότι το επικίνδυνο έντομο εμφανίστηκε στην Αθήνα προήλθε από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το οποίο ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η τελευταία ενημέρωσε τη Νομαρχία Αθηνών για την εμφάνιση του είδους κουνουπιού Aedes albopictus (Ασιατικό κουνούπι Τίγρης) με έγγραφό της, στο οποίο επισημαίνει ότι το κουνούπι- «τίγρη» είναι φορέας τουλάχιστον 22 ιών και άλλων παθογόνων και το τσίμπημα του προκαλεί δάγκειο και αιμορραγικό πυρετό.
Με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων διευθύνσεων της Νομαρχίας (Πολιτικής Προστασίας, Υγείας, Προστασίας Καταναλωτή, Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης). Παράλληλα, αποφασίστηκε η λήψη προληπτικών μέτρων στους 48 δήμους που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της Νομαρχίας Αθηνών για την καταπολέμηση των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών, όπως τα λιμνάζοντα ή στάσιμα νερά, οι ανοιχτές δεξαμενές, οι τεχνητές λίμνες και τα παλιά μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων.
Η Νομαρχία σύστησε στους Δήμους να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Υγείας, το οποίο οφείλει να διαθέσει και τις αναγκαίες πιστώσεις ώστε να προχωρήσουν στους απαραίτητους ψεκασμούς από συνεργεία. Οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινούν έγκαιρα, αμέσως μετά την ανεύρεση των προνυμφών, ώστε να καταστραφεί η πρώτη γενιά κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com