Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΣΤΗΝΟΥΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

«Στρατόπεδο συγκέντρωσης» χιλιάδων λαθρομεταναστών στήνει η Ελληνική Αστυνομία στον Ασπρόπυργο ενώ ετοιμάζεται για νέες επιχειρήσεις- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας...

Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται ήδη σε επαφές με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προκειμένου να παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. μια έκταση 100 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, στην οποία παλιότερα στεγαζόταν στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ.

Η έκταση αρχικά είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων προκειμένου να κατασκευαστούν «χώροι υποδοχής» για τοξικομανείς, αστέγους και γενικά για όσους θεωρήθηκε πως... χαλούσαν τότε την εικόνα της Αθήνας, οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην έκταση υπάρχουν αρκετά κτίρια τα οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς παραγόντων του υπουργείου, μπορεί να «φιλοξενήσουν» μέχρι και 2.000 ανθρώπους.

Τα έργα μετατροπής στα κτίρια της πρώην στρατιωτικής βάσης που είχαν αρχίσει την άνοιξη του 2004 διεκόπηκαν λίγο πριν από την έναρξη των Αγώνων, εξαιτίας των αντιδράσεων από κοινωνικούς φορείς που διαμαρτυρήθηκαν για τη δημιουργία μιας τεράστιας αποθήκης ανθρώπων. Τα ημιτελή κτίρια, σε ορισμένα είχε τοποθετηθεί ακόμη και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, στη συνέχεια λεηλατήθηκαν και σήμερα απομένουν μόνο τα κουφάρια τους.

Πέντε χρόνια αργότερα η ιδέα επέστρεψε στην Ελληνική Αστυνομία, με στόχο αυτή τη φορά την «αποθήκευση» των λαθρομεταναστών. Ανώτεροι αξιωματικοί επισκέφθηκαν τρεις διαφορετικούς χώρους στο Λεκανοπέδιο, οι οποίοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κρατητήρια χιλιάδων ανθρώπων. Στα ιταλικά... πρότυπα.
Από την εξέταση που έγινε αρχικά απορρίφθηκαν ένα παλιό εργοστάσιο στον Πειραιά και ένα παλιό στρατόπεδο στα όρια του Νομού Αττικής με τη Βοιωτία και προκρίθηκε η λύση του Ασπροπύργου. Όπως όμως επισημαίνουν κύκλοι της Αστυνομίας, «αν το πείραμα του Ασπροπύργου αποδειχθεί πετυχημένο, τότε ίσως προχωρήσουν και οι άλλες λύσεις». Πριν από οκτώ μήνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκαν το στρατόπεδο υποδοχής που έχουν δημιουργήσει οι ιταλικές αρχές στη Λαμπεντούζα, προκειμένου να πάρουν σχέδια για την κατασκευή των εγχώριων χώρων συγκέντρωσης. Πηγή: http://www.tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com