Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Φρένο στις χρυσές αποζημιώσεις των Μάνατζερ που αποχωρούν από τις επιχειρήσεις θέλει να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν ασχολήθηκε χθες με το θέμα και αποφάσισε να προτείνει μια σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η αφαίμαξη των επιχειρήσεων από τα golden Boys. Ένα από αυτά είναι, η αποζημίωση των Μάνατζερ που αποχωρούν από μία επιχείρηση να μην υπερβαίνει τις ...αμοιβές δύο χρόνων και μάλιστα χωρίς προσαυξήσεις. Προτείνει επίσης, να αναγνωριστεί το δικαίωμα στις επιχειρήσεις, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, να διεκδικούν την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων bonus, από αποτυχημένους Μάνατζερ. Η αποτυχία δεν πρέπει να επιβραβεύεται.
Επίσης για τρία χρόνια να μην επιτρέπεται η πώληση των μετοχών, που δίδονται ως bonus στους μάνατζερ (stock options). Ακόμη το καθορισμένο ποσό της αποζημίωσης να βρίσκεται σε λογική συνάρτηση με την απόδοσή τους. Παρόμοιες ρυθμίσεις πρέπει να ισχύουν και για τους άμεσους συνεργάτες των Μάνατζερ.
Βέβαια αυτές οι προτάσεις της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτικές για τις χώρες μέλη.
Η διεθνής όμως οικονομική κρίση επιβάλλει την εφαρμογή τους, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά , Charlie MacCreevy.
Παρόμοια σύσταση προς τις χώρες μέλη της EU, είχε γίνει και το 2004, την οποία, η μόνη χώρα που την υιοθέτησε ήταν η Ολλανδία.

www.kentri.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com