Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ευρωπαϊκό δικαστήριο υποστήριξε το δικαίωμα ενός Ελληνοκύπριου να διεκδικήσει τη γη του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, η οποία στο μεταξύ είχε πουληθεί σε ζευγάρι Βρετανών...

Ο Μελέτης Αποστολίδης ήταν ένας από τους χιλιάδες Ελληνοκύπριους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους κατά την εισβολή του 1974. Η γη του Αποστολίδη πουλήθηκε αργότερα στους Λίντα και Ντέιβιντ Όραμς, ζευγάρι Βρετανών, που έχτισαν πολυτελή κατοικία στο οικόπεδο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε ο Αποστολίδης θεώρησε ότι η απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου για κατεδάφιση της βίλας ευσταθεί και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, η απόφαση σημαίνει ότι ακόμη κι αν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού το έδαφος είναι υπό τουρκική κατοχή, ο Αποστολίδης έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από δικαστήριο της Βρετανίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα μπορούσε επίσης να ανοίξει τον δρόμο για εκατοντάδες ακόμη Ελληνοκύπριους που ζητούν να λάβουν αποζημιώσεις για τις περιουσίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν στην τουρκική εισβολή.
Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com