ΩΣ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΦΘΑΣΕ Η (ΚΑΚΟΦΗΜΗ) ΧΑΡΗ ΜΑΣ
Το «ελληνικό ζήτημα» ετέθη στη Σύνοδο του G20 και αυτή τη φορά από δημοσιογράφους. Με τη λήξη της Συνόδου, στη συνέντευξη Τύπου του βρετανού πρωθυπουργού κ. Γκόρντον Μπράουν ετέθη η ερώτηση κατά πόσο ευνοείται η Ελλάδα- η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα χρέους- από τις αποφάσεις των ηγετών της παγκόσμιας οικονομίας, για να δοθεί η απάντηση από τον οικοδεσπότη ότι ...
« η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες του ευρώ,ευνοούνται από τη σημαντική μείωση των επιτοκίων ».
Επίσης ο κ. Μπράουν πρόσθεσε ότι η ελληνική οικονομία θα ευνοηθεί από το «πακέτο» και τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη βρετανική πρωτεύουσα στον βαθμό που θα κινήσουν και πάλι την παγκόσμια οικονομία και θα την οδηγήσουν ταχύτερα στην έξοδο από την ύφεση.
Είναι προφανές, λόγω της επιμονής των ξένων δημοσιευμάτων αλλά και των ερωτήσεων που γίνονται για τη χώρα μας, ότι έχει διαμορφωθεί διεθνώς η πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι ο « αδύναμος κρίκος » ή « η αχίλλειος πτέρνα » της ευρωζώνης. Και πάνω σε αυτό το γεγονός καλλιεργούνται εντυπώσεις για το μέλλον αλλά ταυτόχρονα «χτίζονται θέσεις» από τους δανειστές μας, οι οποίοι αυξάνουν τα περιθώρια κινδύνου κάθε φορά που το Δημόσιο προβαίνει σε διεθνή δανεισμό. Ωστόσο η Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης «προστατεύεται» από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που αυτή την κρίσιμη περίοδο δρουν ως «εγγυητές» της οικονομικής σταθερότητας της χώρας μας και έχουν εξασφαλίσει, όσο το δυνατόν, ικανοποιητικούς όρους δανεισμού για τη χώρα μας.
Πηγή: http://www.tovima.gr