Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Απάντηση στον "Παλιο" από αναγνώστη..


Κάποιες γρήγορες παρατηρήσεις για την ανάλυση του κυρίου "Παλιού"

"κλήθηκε το Μάρτιο του 2008 να ηγηθεί σε μια Αστυνομία που απαρτιζόταν από αξιωματικούς τους οποίους ΔΕΝ είχε επιλέξει ο ίδιος, αλλά του δόθηκαν ως… «προίκα»"

Πρώτον, οι αξιωματικοί που απαρτίζουν την ΕΛ.ΑΣ δεν επιλέγονται,αποφοιτούν ( με κόπο και σκληρή δουλειά πλέον, και όχι με ένα τενεκέ λάδι και ένα δοχείο τυρί -όπως γινόταν στις σχολές τις ενδόξου χωροφυλακής) από το τμήμα υπαστυνόμων της αστυνομικής ακαδημίας, και οι βαθμοί τους, τους απονέμονται από τον Πρόεδρο τον Δημοκρατίας.(Μάλλον όμως εσείς εννοείται ότι το ηγετικό επιτελείο απαρτιζόταν από αξιωματικούς τους οποίους ΔΕΝ είχε επιλέξει ο ίδιος, αλλά του δόθηκαν ως… «προίκα»)
Για διαφωτίστε με λίγο στο περί "προίκας" πως έγινε αυτό δηλαδή δεν ήταν πέρυσι ο ίδιος αρχηγός που έκανε τις κρίσεις; τι υπονοείτε ότι του είπαν άλλοι ποιους να επιλέξει; και στην περίπτωση που έγινε έτσι, είναι αυτό δείγμα αρχηγίας;

"Οι κατευθύνσεις που έδινε ο Αρχηγός, σπανίως εφαρμόστηκαν, είτε γιατί αυτοί στους οποίους απευθύνονταν ήταν …ανίκανοι, είτε γιατί δεν ΗΘΕΛΑΝ να τις εφαρμόσουν!"

Συμπεραίνω - από τη χρήση των κεφαλαίων - ότι το κρίσιμο εδώ για εσάς είναι το "δεν ΗΘΕΛΑΝ". Αλήθεια πως είναι δυνατό ένας αρχηγός να ανέχετε να μην θέλουν οι κατώτεροι του να εκτελούν τις διαταγές του; Πόσο αρχηγός είναι ένας αρχηγός αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επιβάλει την αρχηγία του στους κατωτέρους του.

"από αυτούς που φιλοδοξούσαν να τον εκθέσουν στα μάτια της πολιτικής ηγεσίας. Συμπτωματικά (;), όλοι αυτοί προέρχονταν από την πρώην Αστυνομία Πόλεων"

Για πέστε μας κύριε "Παλιέ" πως υπονόμευσαν οι της τ. Αστυνομίας Πόλεων τον κύριο αρχηγό (της τέως ενδόξου, ελληνικής χωροφυλακής) αφού κανείς προερχόμενος από την ΑΠ δεν ήταν στην απερχόμενη ηγετική ηγετική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Πέστε μας επίσης πόσα χρόνια έχει να αναλάβει την ηγεσία αξιωματικός που προερχετε από την Α.Π.; Και μην το θεωρείται αυτό θέμα ισορροπιών, είναι κυρίως ζήτημα αξιοκρατίας αφού οι αξιωματικοί της ΑΠ είχαν πάντα υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης από του χωροφύλακες, αρτιότερη κατάρτιση και ευρεία επαγγελματική πείρα. 

Μα δε βαρεθήκατε ακόμα να επιτίθεστε στην Αστυνομία Πόλεων. Τη στιγμή μάλιστα που αναζητάτε την αποτελισματίκότητα των δομών της,μέσω της συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ με τη Metropolitan Police  


"τοποθετήθηκε στη «νεκρή» θέση του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας"

Ώστε έτσι λοιπόν αντιμετωπίζει το συμβούλιο κρίσεων και τη θέση του διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, τη θέση που μπορεί ορίσει το είδος την ποιότητα και τις αρχές της εκπαίδευσης των νέων αστυνομικών και να καθορίσει τις αρχές, την επαγγελματική επάρκεια και την προσήλωση στην δεοντολογία των αποφοίτων αξιωματικών και αστυφυλάκων. Και με αυτή τη λογική περί "νεκρής θέσης" που απαξιώνει την αστυνομική εκπαίδευση θέλετε να μας πείσετε ότι η αστυνομία θα γίνει καλύτερη, μόνο και μόνο γιατί τώρα επιλέχτηκαν υποτίθεται τα υπάκουα πα ιδία. 

Αυτή η ανάλυσή σας κύριε παλιέ προσβάλει.

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com