Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΛΙΟ"


Αγαπητέ φίλε,
κατ' αρχή να επισημάνω δύο πράγματα: 1ον ότι δεν αντιδικούμε και 2ον ότι τα blog φιλοξενούν απόψεις. Παρακαλώ να δεχτείτε ως τέτοια την ανάλυσή μουκι εγώ δέχομαι τη δική σας με κάθε σεβασμό.
Είναι προφανές ότι είστε αστυνομικός -πιθανόν απόστρατος- κι ότι προέρχεστε από την πρώην Αστυνομία Πόλεων. Αυτό, βέβαια, δεν έχει καμία σημασία... Εξηγώ, λοιπόν:
* όταν αναφέρομαι σε "προίκα", δεν εννοώ βεβαίως τους υπαστυνόμους που μόλις αποφοίτησαν, αλλά όλους εκείνους από το βαθμό του διευθυντή και πάνω που "σπρώχνονται" και "σπρώχνουν" παντοιοτρόπως.
* πέρυσι, ο κ Τσιατούρας δεν επέλεξε το επιτελείο του. Του επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία, η οποία π.χ. έστειλε στη Λαμία τον κ Ραχωβίτσα. Μπορώ να αναφέρω και άλλα παραδείγματα, αλλά "φείδου χρόνου (και χώρου)".
* Πρώτη φορά ακούτε ότι δεν εφαρμόζονται εντολές; Πόσο εύκολα ξεχνάτε τις υποθέσεις Ματέι, Πάσσαρη κλπ! Πόσο εύκολα ξεχνάτε την "κόντρα" Γκόλφη- υπόλοιπων στρατηγών, την απείθειά του στις εντολές του τότε αρχηγού για μια σειρά θεμάτων, τις μετέπειτα ανίερες συμμαχίες τους κλπ, κλπ!
* Το "υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης" των αξιωματικών της τ. Α.Π. δεν αμφισβητείται. Δεν αμφισβητείται, όμως, ούτε η πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αυτών της τ. Χ. με τρανταχτές επιτυχίες (κυρίως από την Ασφάλεια Προαστίων). Οι αξιωματικοί αυτοί, που αποτελούν πλέον τη σημερινή ηγετική ομάδα, είναι οι μόνοι που έχουν να επιδείξουν τέτοιου είδους επιτυχίες ΚΑΙ κατά τη θητεία τους στην ΕΛ.ΑΣ.. Όσο για το πού χρησίμευσε το "υψηλό μορφωτικό επίπεδο", μάλλον θα εννοείτε τη λεηλασία του Ταμείου της τ. Α.Π. (που, ως γνωστόν είναι μείον, ενώ της τ. Χ. τροφοδοτεί το σημερινό της ΕΛ.ΑΣ.!). Κάνω λάθος;
* η θέση του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας θα μπορούσε να είναι ουσιαστική, ΑΝ υπήρχε εκπαίδευση. Σας φαίνονται εκπαιδευμένοι οι σημερινοί αστυνομικοί; Αν ναι, μάλλον είστε ο μόνος που το πιστεύει. Η αναφορά μου σε "νεκρή θέση", πάντως, αφορούσε την εμπλοκή στην διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ..
* Τέλος, κύριε αναγνώστη, αν η ανάλυσή μου προσβάλλει κάποιους, σίγουρα δεν περιλαμβάνεστε σ' αυτούς. Προσβάλλει αυτούς που έφεραν την ΕΛ.ΑΣ. στην σημερινή της κατάντια.

Μετά τιμής
Ο "Παλιός" (που πάντα είναι "αλλιώς")

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com