Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στους δήμους και δημοτικοί αστυνομικοί, αντιδρώντας στις κυβερνητικές αποφάσεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο...

Περίπου 4.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο είναι περικυκλωμένο από κλούβες των ΜΑΤ και στη συνέχεια αναχώρησαν προς το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Λόγω της κινητοποίησης κλείνουν διαδοχικά πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι είναι σήμερα κλειστοί σε όλη τη χώρα με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ παναττική στάση εργασίας έχει κηρύξει τις ίδιες ώρες και η ΑΔΕΔΥ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα δημοτική αστυνομία πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

ΚΚΕ: Χρειάζεται ενιαία απάντηση των εργαζομένων

«Οι απολύσεις στην Τοπική Διοίκηση είναι αποτέλεσμα, μιας πολιτικής που υπηρετεί τη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών στους δήμους που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια – Δήμους, αλλά και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που παίζουν σοβαρό ρόλο στην άμυνα της χώρας».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «τα μέτρα υπηρετούν επίσης έναν ακόμα πιο αντιδραστικό κρατικό μηχανισμό με την κεντρική και την τοπική διοίκηση να υπηρετεί πλήρως την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».

«Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις συγκυβέρνησης - Ε.Ε., ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση», καταλήγει το ΚΚΕ. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com