Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

Τρείς κινεζικές εταιρείες ψάχνουν τρόπους για παραγωγή φωτοβολταϊκών πάνελ στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους δασμούς που επέβαλε πρόσφατα η ΕΕ, στο πλαίσιο της λήψης αντισταθμιστικών μέτρων για αθέμιτο ανταγωνισμό...

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress.gr, πρόκειται για τις εταιρείες Canadian solar, Yingli Solar και Huawei.

Μάλιστα εκπρόσωποι των τριών εταιρειών βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα και συζήτησαν με τις ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ειδικότερα, οι Κινέζοι εξετάζουν τη δημιουργία στην Ελλάδα νέων εργοστασίων που θα κατασκευάζουν φωτοβολταϊκά πάνελς με πρώτες ύλες από την Κίνα.

Βάσει του σχεδίου θα φτάνουν στον Πειραιά τα βασικά εξαρτήματα (δηλαδή οι φωτοβολταϊκές κυψέλες και τα ηλεκτρονικά) και στη συνέχεια θα γίνεται συναρμολόγηση σε εργοστάσια που θα εγκατασταθούν σε συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, είτε στο Θριάσιο είτε και στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς ή της Πελοποννήσου.

Η μεταφορά της συγκεκριμένης δραστηριότητας από την Κίνα στην Ελλάδα δεν θα επιβαρύνει καθοριστικά το κόστος παραγωγής, αφού δεν χρειάζονται πολλοί εργάτες, ενώ τα πάνελς που θα παράγονται επί ελληνικού εδάφους δεν θα υπόκεινται σε δασμούς στην ΕΕ. Πηγή: econews.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com