Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ

Η Ελλάδα έχει διορία τριών ημερών για να επαναβεβαιώσει στους δανειστές ότι μπορεί να υλοποιήσει τους όρους που συνοδεύουν το πακέτο διάσωσης, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, σύμφωνα με δηλώσεις τεσσάρων αξιωματούχων της Ευρωζώνης στο Reuters...

Οι δηλώσεις αυτές από τη μία πλευρά αποτυπώνουν το κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα, από την άλλη πλευρά όμως λειτουργούν ως πίεση στην Αθήνα ώστε να επιταχύνει τις αλλαγές που ζητεί η τρόικα.

Όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την πρόοδο που σημειώνει η χώρα σε θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες υγείας.

«Όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχει πρόοδος μέχρι την Παρασκευή», σημείωσε η δεύτερη πηγή.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσουν στις 8 Ιουλίου και να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Προκειμένου να πιέσει την Αθήνα να παρουσιάσει αποτελέσματα, η τρόικα ενδεχομένως να αρνηθεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της δόσης εφάπαξ, και να το διασπάσει σε τρεις μηνιαίες δόσεις, σημειώνει το Reuters.

«Είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», ανέφερε έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

«Κινούμαστε γρήγορα για να κλείσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα θέματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», προσέθεσε. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com