Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΛΑΘΟΣ "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΓΙΑ 130.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Με λάθη ξεκίνησε η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το "χαράτσι" στα ακίνητα για το 2013. Όπως παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών, σε 130.000 περιπτώσεις έχει υπολογιστεί Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) σε κοινόχρηστους χώρους - οι οποίοι βάσει του νόμου εξαιρούνται - και υποστηρίζει ότι έχει δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των συγκεκριμένων υποθέσεων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στους κοινόχρηστους χώρους και έτσι η πλειοψηφία των 130.000 περιπτώσεων δε θα επηρεαστεί, ενώ σε όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ (2012) θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό.

«Έτσι δε χρειάζεται να κάνουν τίποτε, ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα στις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται:

* Όσοι έχουν ήδη πληρώσει το "χαράτσι" για κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να καταφύγουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ για να αναφέρουν την περίπτωσή τους και να ζητήσουν να μειωθεί αντίστοιχα ο επόμενος λογαριασμός της ΔΕΗ. Βέβαια ο συμψηφισμός αυτός θα γίνει μετά διμήνου και αφού προηγηθεί αίτηση, δηλαδή με την έκδοση του επόμενου λογαριασμού της ΔΕΗ.

* Όσοι έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν λογαριασμό με λανθασμένη χρέωση μπορούν να μην πληρώσουν το Τέλος εφόσον αφορά σε κοινόχρηστους χώρους. Δηλαδή θα πρέπει να πάνε στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, να εξηγήσουν στον αρμόδιο υπάλληλο ότι έχει γίνει λανθασμένα η χρέωση του ΕΕΤΑ σε κοινόχρηστο χώρο και να πληρώσουν μόνο την αξία της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν όσοι πληρώνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω τραπέζης (πάγια εντολή, web banking κ.λπ.) καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να διαχωρίσουν το ποσό του "χαρατσιού" από την αξία της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Σημειώνεται πως το ζήτημα δημιουργήθηκε από τη λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους). Πηγή: neakriti.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com