Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ SPD

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του υποψηφίου καγκελαρίου των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, να ορίσει νέο εκπρόσωπό του τον δημοσιογράφο Ρολφ Κλάινε. Ο Κλάινε ήταν επικεφαλής του γραφείου της γερμανικης εφημερίδας Bild στο Βερολίνο, όταν δημοσίευε συνεχώς άρθρα και σχόλια με επιθετικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας...

Ο διορισμός του Κλάινε δίπλα στον Στάινμπρουκ απετέλεσε την αιτία να αποχωρήσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παντελούρης από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD). Ο ελληνικής καταγωγής γερμανός δημοσιογράφος ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα μακροσκελή ανακοίνωση για τους λόγους της αποχώρησής του, τμήματα της οποίας δημοσιεύει και σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα ''Ηandelsblatt''.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παντελούρης, ο Κλάινε υπογράφει -μεταξύ άλλων- άρθρο, όπου καλεί την Άνγκελα Μέρκελ να μην εγκρίνει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, γιατί «κάθε ευρώ πάει χαράμι».

Επίσης σε άλλο δημοσίευμα αναρωτιέται ο Κλάινε «Γιατί πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ''φαλιρισμένους'' Έλληνες;», επικρίνοντας έτσι την πρωτοβουλία του Προέδρου του Μπούντεσταγκ, Νόρμπερτ Λάμερτ, να στείλει την άνοιξη του 2010 επιστολή υποστήριξης προς τον έλληνα ομόλογό του Φίλιππο Πετσάλνικο.

Ο Λάμερτ αναφερόταν στην επιστολή του σε «υπεροπτικές απαιτήσεις γερμανών πολιτικών για διόρθωση πορείας (της Ελλάδας)», όπως επίσης σε «χαιρέκακα σχόλια σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης». Κάτι, που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Bild, όπως εξάλλου και κάθε άλλη δήλωση συμπάθειας και υποστήριξης των Ελλήνων από γερμανούς αξιωματούχους.

Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει ο Παντελούρης, ότι η λαϊκίστικη εφημερίδα είχε ζητήσει εξηγήσεις τον Ιούνιο του 2011 από τον τότε Πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα, Ρόλαντ Μίχαελ Βέγκενερ, για δήλωσή του κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Ρόδο. Ο Βέγκενερ είχε πει μεταξύ άλλων ότι «Σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης στη Γερμανία μεταφέρονται λανθασμένες εντυπώσεις για την Ελλάδα. Όμως αυτό δεν αντιπροσωπεύει την άποψη της πλειοψηφίας των Γερμανών, η οποία αγαπά την Ελλάδα και περνά εδώ ευχάριστα διακοπές».

Ο Μιχάλης Παντελούρης, συνεχίζει το δημοσίευμα της ''Handelsblatt'', αγωνίζεται από την εμφάνιση της κρίσης σε διάφορα Talkshows για την κατανόηση της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκονται πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα.

«Εδώ και χρόνια αγωνίζομαι δημόσια εναντίον τέτοιων ανθρώπων, όπως ο Κλάινε. Δεν μπορώ να σιωπώ επί μήνες για το γεγονός ότι, ένας πολιτικός, ο οποίος και με τη δική μου υποστήριξη φιλοδοξεί να γίνει Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, εντάσσει στην ομάδα του έναν άνδρα, ο οποίος πράττει ακριβώς εκείνο, εναντίον του οποίου αγωνίζομαι», γράφει ο ίδιος, αιτιολογώντας την αποχώρησή του από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών.

Ο Ρολφ Κλάινε είχε ζητήσει συγνώμη στην αρχή της θητείας του ως εκπρόσωπος του Στάινμπρουκ, δεδομένου ότι είχε αποκαλέσει σε ανάρτησή του στο Facebook τον πρόεδρο του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ (FDP) ως βορειοκορεάτη στρατηγό.

Η ανακοίνωση του Παντελούρη έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την συνέντευξη του Στάινμπρουκ την Τετάρτη στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», όπου ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία είχε ταχθεί υπέρ ενός ευρωπαϊκού «σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα και δεν απέκλεισε τη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στη χώρα από τη Γερμανία.

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών προσπάθησε να περιορίσει τη ζημιά, δεδομένου ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa που δημοσίευσε το περιοδικό Stern, το SPD αποσπά ποσοστό 22% των ψηφοφόρων. Πρόκειται για ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, ακόμη μικρότερο από το 23% που απέσπασε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com