Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

FOCUS: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα άκρως καταγγελτικό "αφιέρωμα" στους πολιτικούς που με τις πράξεις τους οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή βαθιά κρίση, όπως αναφέρει, δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Focus κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα...

Το δημοσίευμα που τιτλοφορείται "από το Κοινοβούλιο στη φυλακή" αναφέρεται στην πορεία πολιτικών προσώπων που έχουν συνδεθεί με υποθέσεις διαφθοράς, είτε ως πολιτικά υπεύθυνοι είτε ως κατηγορούμενοι σε δικαστικές υποθέσεις.

Η λίστα ξεκινά με τον Γιώργο Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για μία "τρύπα" 140 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που δημιουργήθηκε και επί θητείας του σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τη νέα ηγεσία.

Σύμφωνα με το Focus αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό εκτός κόμματος ωστόσο δεν είναι εφικτό - όπως λέει - να γίνει αυτό, καθώς πρόκειται για τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ακολουθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, "προστατευόμενος" του Παπανδρέου, όπως λέει το περιοδικό ο οποίος κατηγορείται ότι αφαίρεσε ονόματα συγγενών του από λίστα που έπρεπε να ερευνηθεί για φοροδιαφυγή.

Τρίτος κατά σειρά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ως το 2004 ήταν το "νούμερο δύο του κόμματος" όπως λέει το Focus και σήμερα δικάζεται για απόκρυψη εισοδημάτων και "ξέπλυμα" χρήματος.

Στην τέταρτη θέση της λίστας του Focus φιγουράρουν επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Λούκα Κατσέλη, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής περικοπών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, όπως λέει το περιοδικό. Σήμερα οι δύο έχουν ιδρύσει νέα κόμματα.

Στην πέμπτη θέση περιλαμβάνεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη θητεία του οποίου ξεκίνησε ο εκτροχιασμός των ελληνικών δημοσιονομικών μεγεθών, όπως λέει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι από το 2009 και μετά ο κ. Καραμανλής επιλέγει να κάθεται στις τελευταίες θέσεις στο Κοινοβούλιο.

Από τη στιγμή που έχασε το πρωθυπουργικό αξίωμα, σπάνια έχει τοποθετηθεί δημόσια, αναφέρει το περιοδικό.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που εκτίει ισόβια και ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com