Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

Επί ποδός πολέμου παραμένει το Ραδιομέγαρο, καθώς η σιβυλλική απόφαση του ΣτΕ που δεν χαρακτηρίζει παράνομο το κλείσιμο της ΕΡΤ και καλεί την κυβέρνηση να αποκαταστήσει μία δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν δίνει απαντήσεις για το μέλλον των 2.656 εργαζομένων που επισήμως έχουν απολυθεί...

Το "πειρατικό" πρόγραμμα συνεχίζεται, δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να μην υπάρχει, ενώ προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις συμπαράστασης.

Στο πολιτικό επίπεδο, από τη
σύσκεψη των αρχηγών της Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί εκ νέου το απόγευμα της Τετάρτης, διαφαίνεται ότι αποφεύγεται για την ώρα τουλάχιστον το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο η διαφωνία παραμένει μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης ζήτησαν την άμεση επανάληψη των εκπομπών, με το Μαξίμου να υποστηρίζει ότι η ΕΡΤ με την παλιά της μορφή έχει καταργηθεί και αναζητείται νέα μορφή λειτουργίας.

Με νέα ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι "ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ. Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται".

Και προσθέτει: "Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή".

Άμεσα εκτελεστή επιμένει η ΔΗΜΑΡ ότι είναι η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ για την ΕΡΤ και έπρεπε, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, να έχει λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την
απόφαση του ΣτΕ.

Τη χαρά διαδέχτηκε η αγωνία

Οι εργαζόμενοι δέχτηκαν με ανάμεικτα συναισθήματα την απόφαση του ΣτΕ. Αρχικά υπήρξε ενθουσιασμός καθώς δόθηκε η εντύπωση ότι το ΣτΕ απαίτησε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ωστόσο σταδιακά επικράτησε η αγωνία για το μέλλον και τα ερωτηματικά για το πώς θα στηθεί ξανά δημόσια ραδιοτηλεόραση, από ποιον και με ποιους.

"Η ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή στην κοινωνία"

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, από την οποία δεν προέκυψε κάποιο ψήφισμα ωστόσο με αναρτήσεις τους στην ιστοσελίδα τους στο Facebook, διαμηνύουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους.

"Η ΕΡΤ παραμένει ανοιχτή - στην κοινωνία και στους πολίτες, που μας δίδαξαν τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη. Συνεχίζουμε με συνεχές ενημερωτικό πρόγραμμα και εκδηλώσεις πολιτισμού· παραμένουμε «άγρυπνοι» και σας θέλουμε εδώ, μαζί μας, όπως όλες αυτές τις μέρες" αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση.

Για το απόγευμα (5 μ.μ.) έχει προγραμματιστεί πορεία φοιτητικών συλλόγων από το Νομισματοκοπείο προς την ΕΡΤ. Συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Ε.Κ.Π.Α., ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Μεταλλειολόγων και Χημικών Μηχ/κών του ΕΜΠ. "Η νεολαία στο πλευρό των εργαζομένων, να πλημμυρίσει το ραδιομέγαρο!" αναφέρουν.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις χαιρετίζουν

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων του Τύπου "χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ, μετά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, να ανοίξει αμέσως η ΕΡΤ" αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

"Είναι μια σημαντική νίκη των δημοσιογράφων, του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού της ΕΡΤ, όλων των απεργών στην ενημέρωση και του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αναστέλλεται προσωρινά η εκτέλεση της ΚΥΑ για την ΕΡΤ, ως προς το σκέλος της διακοπής μετάδοσης εκπομπών και της αναστολής λειτουργίας των συχνοτήτων της κρατικής τηλεόρασης. Το ΣτΕ επικαλείται το άρθρο 15 του Συντάγματος για την απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε." αναφέρουν.


Αρκετός κόσμος παραμένει στον κήπο του Ραδιομεγάρου, ενώ το απεργιακό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων συνεχίζεται. Τη Δευτέρα υπήρξαν μέσω των social media αναφορές για εμφάνιση αστυνομικών με πολιτικά που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες, οι οποίοι κατέγραφαν αριθμούς κυκλοφορίας ΙΧ.

Νέο βίντεο - κάλεσμα των εργαζομένων της ΕΡΤ


Βίντεο που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΤ 3


Νέες εκκλήσεις από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

"Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει. Το 'μαύρο' να ακυρωθεί και στη θέση του να μπουν οι εκπομπές και το πρόγραμμα της ΕΡΤ ως είχαν, πριν το 'μαύρο'", δήλωσε στον Βήμα FM ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος τόνισε στον ίδιο σταθμό: "Δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από τη δική μας πλευρά χθες. Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ".

"Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και όχι μεσοβέζικα πράγματα" τόνισε.

"Έκθετος" ο πρωθυπουργός, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός είναι έκθετος και παράνομος. Επιβάλλεται λοιπόν η άμεση συμμόρφωσή του σε σχέση με την απόφαση" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

"Ταυτόχρονα, τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εάν τελικώς είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν. Όλα τα αλλά είναι προφάσεις εν αμαρτίες".

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε τους τόνους από το βήμα συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα.

Αντίδραση ΚΚΕ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις αποφάσεις της σύσκεψης των αρχηγών εξέδωσε το ΚΚΕ.

"Οι ελιγμοί, μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του δημοσίου και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων" αναφέρει.

"Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων και ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός που σηματοδοτούν μια νέα φάση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης", σημειώνει.

Σημειώνεται ότι με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, αναμένεται να δοθεί "μάχη" στην Ολομέλεια. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com