Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Όλα τα θέματα της ατζέντας του ελέγχου συζητήθηκαν κατά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας. Πιθανότατα θα ακολουθήσει νέα συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης...

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με την τρόικα να ζητά περισσότερα στοιχεία για την αποδοτικότητα του μέτρου στον ξενοδοχειακό κλάδο και το θέμα να παραμένει ανοιχτό. Να σημειωθεί ότι αν προχωρήσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η εφαρμογή του μέτρου θα είναι πιλοτική και θα διαρκέσει ένα εξάμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Τρόικας θα αναχωρήσουν την Πέμπτη για να συμμετάσχουν στο Euroworking Group και θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Επίσης, κορυφαίο στέλεχος τουτ οικονομικού επιτελείου, ερωτηθείς σχετικά με το αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων απάντησε «είναι πολύ νωρίς ακόμα».

«Πρόθεση είναι να κλείσει σύντομα» ο τρέχων έλεγχος, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Στα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης είναι οι δημοσιονομικές εξελίξεις με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, το θέμα του Ενιαίου Φόρου στα ακίνητα, η πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με επίκεντρο την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες απο τη Βουλή.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων, η συνάντηση ήταν διερευνητική και δεν έκλεισε κανένα θέμα, ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος και διευκρίνισε ότι δεν ετέθη θέμα δημοσιονομικού ή χρηματοδοτικού κενού.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα αναχωρήσει σε λίγη ώρα για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου και θα υποδεχτεί τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιουνκερ. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com