Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Την Παρασκευή μετά τη 13.00 θα αναρτηθούν στα λύκεια και την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμοί των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου...

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική), οι οποίες ολοκληρώνονται το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν μπει στην τελική ευθεία σε ότι αφορά την επεξεργασία των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων, έτσι ώστε να είναι έτοιμες να δώσουν τις αναλυτικές βαθμολογίες την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, οι υποψήφιοι έχουν αποτύχει, σε μεγάλο ποσοστό και φέτος στα Μαθηματικά και την Φυσική. Αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν, τότε αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τους βαθμολογητές πολλών κέντρων, η πτώση των βάσεων φαίνεται να είναι η γενικότερη φέτος.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτή την εικόνα, όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις περιζήτητες σχολές και ειδικά στις Νομικές. Εδώ, δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.

Στα ΤΕΙ, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com