Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ

Τις προτάσεις της με αφορμή την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη, παρουσιάζει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Συγκεκριμένα η ΕΠΚ Κρήτης προτείνει:...

Την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών που λήγουν 31-12-2013 για την πρώτη κατοικία μέχρι τη λήξη της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης.

Την πλήρη διαγραφή από τις τράπεζες του χρέους των ανέργων δανειοληπτών, των αρρώστων, ανεξαρτήτως ηλικίας, που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους και είναι χωρίς εισόδημα.

Τη διαγραφή κατά 50% του χρέους των στεγαστικών δανείων χωρίς διάκριση για φυσικά πρόσωπα, επιτηδευματίες και εμπόρους.

Την επιβολή ρήτρας από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε κάθε τράπεζα που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

Τη μείωση του χρέους όλων των φυσικών προσώπων, αντίστοιχα με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

Το σημείο αναφοράς, με την καθιέρωση μέγιστου επιτοκίου, κυρίως στις πιστωτικές κάρτες, τα καταναλωτικά και τα στεγαστικά δάνεια.

Την ένταξη των στοιχείων του οφειλέτη στον Τειρεσία μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σ' αυτόν για εξόφληση του χρέους του.

Τη μη εισαγωγή επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου.

Το πάγωμα κάθε διωκτικού μέτρου (έκδοση διαταγής πληρωμής, κατάσχεση, πλειστηριασμό) μέχρι την εκδίκαση της αίτησης του δανειολήπτη για ένταξη στο νόμο Κατσέλη.

Η Ένωση καλεί, τέλος, τους πολίτες να πλαισιώσουν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών στη χώρα, καθώς μέσα από αυτές μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα, να κάνουν παρεμβάσεις, να καταθέσουν προτάσεις να ακουστεί η φωνή τους. «Οργανωμένος καταναλωτής , ποτέ χαμένος» καταλήγει η ανακοίνωση. Πηγή: enet.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com