Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή εν μέσω αντιπυρικής περιόδου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΥΠΣ, Νικόλαο Αθάνατο, αυτή την στιγμή το «κενό» σε μόνιμο έμψυχο δυναμικό υπολογίζεται περίπου σε 4.200 πυροσβέστες, ενώ το 2014 θα ξεπεράσει τους 5.000 καθώς με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ολοένα και περισσότεροι πυροσβέστες ακολουθούν το δρόμο της συνταξιοδότησης.

Σημειώνει μάλιστα ότι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα έχουν να γίνουν από το 2008.

Ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στην αντιμετώπιση κυρίως των δασικών πυρκαγιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εντοπίζεται σύμφωνα με τον κ. Αθάνατο στον «γερασμένο» στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων που λόγω μηχανικών βλαβών δεν είναι πάντα ετοιμοπόλεμος.

Ενδεικτικά -σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΥΠΣ - από τα 1.700 περίπου οχήματα που διαθέτει το Σώμα αυτή τη στιγμή τα 1.245 είναι ηλικίας από 10 έως 30 ετών, ενώ μόνο τα 415 είναι σχετικά καινούρια, ηλικίας έως και 10 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Από τα 21 Canadair, τα 13 είναι ηλικίας πάνω των 20 ετών, ενώ μόνο τα οκτώ είναι σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι παραπάνω ελλείψεις οι οποίες έχουν γνωστοποιηθεί από την ΠΟΕΥΠΣ στον υπουργό και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στον αρχηγό του Π.Σ. δημιουργούν έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Αθάνατο, ήρθε η ώρα να γίνει ουσιαστική αναδιοργάνωση στο Πυροσβεστικό Σώμα. «Από το 1930 που συστάθηκε το ΠΣ με το νομό 4661/19 δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική αναδιοργάνωση. Εμείς επιδιώκουμε μια αναδιοργάνωση του Π .Σ.. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σώμα του 21ου αιώνα. Το υπάρχον οργανόγραμμα είναι αναχρονιστικό, είναι του προηγούμενου αιώνα», σημειώνει. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com