Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΥΠΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΤΡΟΪΚΑ

Την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών πέρασαν στις 10 το πρωί οι επικεφαλής της τρόικας για μια συνάντηση με τον κ. Γ. Στουρνάρα που διήρκεσε τρεις ώρες. Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) δεν ήταν προγραμματισμένη και αιφνιδίασε ακόμη και του άμεσους συνεργάτες του υπουργού...

Η τρόικα ενημερώθηκε για τη συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα αναφορικά με την ΕΡΤ και για το τι θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα με την αναδιοργάνωση του φορέα και ειδικά με το προσωπικό του.

Σε συνέχεια των συσκέψεων του Σαββάτου και της Κυριακής εξετάσθηκε εκ νέου τόσο το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, όσο και το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση και ο προγραμματισμός για τις αποκρατικοποιήσεις.

Βασικό θέμα συζήτησης του υπουργού με την τρόικα αποτέλεσε φυσικά το δημοσιονομικό κενό για το 2013 - 2014 καθώς ο στόχο για έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις δεν έχει επιτευχθεί. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να λάβει πρόσθετα μέτρα για να καλύψει το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό.

Επιπλέον αναφέρθηκαν στην δημοσιονομική τρύπα που υπάρχει στους τομείς της υγείας (ΕΟΠΠΥ) και των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιονομική τύπα για τον ΕΟΠΠΥ ανέρχεται σωρρευτικά σε 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ένα δισ. ευρώ αντιστοιχεί στο τρέχον έτος (2013).

Υπογραμμίζεται ότι οι δύο πλευρές επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία πριν από το Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη.

Ωστόσο, κρίνεται ως εξαιρετικά πιθανό, σε περίπτωση που παραμείνουν ανοικτά αρκετά πεδία, η τρόικα να επιστρέψει εκ νέου στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com